Sola-Tertnes Håndball Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Sola

Sola-Tertnes Håndball Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Nytt år og det var igjen klart for ny hjemmekamp i Åsenhallen!

928 tilskuere var på plass for å heie Solajentene frem til våre første poeng i 2020, og kampen startet med et Sola lag som var solide defensive og viste stor vilje fremover. Etter halvspilt 1. omgang fikk Malin Holta se det røde kortet – og måtte se resten av kampen fra tribunen.

Frøydis Seierstad Wiik, og vår nye spiller Emma Haugstvedt kunne notere seg for sine første scoringer i Soladrakten i REMA 1000 ligaen.
Når signalet for pause gikk sto det 17 – 8 til hjemmelaget.

Over 900 tilskuere tok turen til Åsenhallen torsdag 2. januar. Foto: Siri Forgaard

Det var Tertnes som startet best i 2. omgang, og la seg i et offensivt og aggresivt forsvar som Solajentene ikke helt fant ut av. Tertnes nærmet seg Sola mer og mer, og gikk opp i ledelsen når andre omgang var halvspilt.

Publikum fikk oppleve en thriller avslutning på årets første kamp, og til tider var stemningen i Åsenhallen som et litt forsinket nyttårsfyrverkeri. Tertnes gikk opp i ettmåls ledelse med kun 2 minutter igjen av kampen, og dessverre gikk ikke siste skuddet til Camilla inn et halv minutt før slutt.
Når sluttsignalet gikk viste resultattavlen 24 – 25, og kan ta med seg begge poengene tilbake igjen til Bergen.

Martha Barka ble kåret til Solas beste, både av Solabladet og juryen. Foto: Siri Forgaard

Mika var fornøyd med mye av det jentene viste på sin debutkamp som hovedtrener.

Jeg er stolt over jentene og innsatsen. De viser at de spiller med hjertet ut på drakten og fighter i 60 minutt, flere av spillerne viser gode takter.

Jeg må si at Tertnes er dyktige når de går opp i offensivt forsvar i 2. omgang, så det er klart noe vi må jobbe med mer.