Sola-ES Besancon Feminin, EHF European League W 2122 > Kamprapport – Sola

Sola-ES Besancon Feminin, EHF European League W 2122 > Kamprapport

Vi hadde invitert til en skikkelig håndballfest i Stavanger Idrettshall søndag ettermiddag - og 1613 publikummere tok i mot invitasjonen med åpne armer. En fantastisk ramme rundt kampen, og publikum bidrog sterkt til vår sjette seier i gruppespillet og nye to poeng mot Besancon. 

Gruppeseier og kvartfinale var allerede sikret, motstanderen var også klar for kvartfinale – og det utviklet seg til en kamp mellom to gode lag sog en jevn håndballkamp. Det franske laget begynte best, og satt tre baller i målet bak Tonje Lerstad før vi fikk vår første scoring.

Publikum var definitivt medvirkende til at Sola midtveis i første omgang først klarte å utlikne forspranget til Besancon og deretter skaffe seg en god luke ledelse til pause.

Etter pausen fortsatte Sola i samme tempo, og var laget som førte kampen. Etter få minutter tok det franske laget i bruk 7 mot 6, som skapte litt mer utfordringer for hjemmelaget. På et tidspunkt var de igjen hakk i hæl og kun to mål bak.

Steffen og Kjetil tok en time-out, og fikk justert spillet og klarte igjen å skaffe seg et større forsprang. Når det gjensto ti minutter var vi foran med fire mål, og lot aldri Bescanon ta dette igjen. Når sluttsignalet gikk kunne vi igjen juble for ny seier, vår 6 av 6 mulige i gruppespillet – og neste motstander blir Baia Mare i kvartfinalen.

Ett lag både Steffen og vår spiller som ble kåret til banens beste i dag, Camilla, kjenner godt til da begge har spilt for klubben tidligere. Første oppgjør i kvartfinalen spilles helgen 26/27 mars, og returoppgjør helgen etter.

Camilla ble kåret til vår beste spiller, og gleder seg nå til kvartfinale mot sin tidligere klubb Baia Mare. Foto: Hans Lie