ES Besancon Feminin-Sola, EHF European League W 2122 > Forhåndsomtale – Sola

ES Besancon Feminin-Sola, EHF European League W 2122 > Forhåndsomtale

Endelig er det klart for historisk start i gruppe A i EHF European League. Vår første kamp mot HC Lokomotiva Zagreb ble utsatt men nå på lørdag er det klart for bortekamp mot ES Besancon Feminin klokken 18:00.

Det franske laget møtte gruppemotstander Motherson Mosonmagyarovari sist helg, hvor det ungarske laget tok seieren med resultatet 38-30. Med andre ord møter vi ett lag som er høyt motivert til å sikre seg sine første poeng i gruppe A.

Litt om vår franske motstander


Besancon måtte kun gjennom kvalifiseringsrunde 3 før de nådde gruppespill i årets sesong, etter sammenlagt seier 64-47 mot Club Balonman Atletico Guardes fra Spania.

Laget har en lang og innholdsrik historie i fra flere europeiske turneringer, med gode resultater. I 2002/2003 vant de European Cup, og det kan også nevnes at de i 1998/1999 nådde kvartfinale i EHF Champions League.
Sesongen 2019/2020 slo de ut Fredrikstad i 2. kvalifiseringsrunde til EHF Cup.

I spillertroppen har de en norsk målvakt, Sakura Hauge som har spilt i klubben siden 2019. Hun har tidligere spilt for blant annet Tertnes og Vipers her i den hjemlige liga. Hauge har også flere landskamper for Japan.

Laget består av flere unge spillere, og de har en ny hovedtrener fra denne sesongen Sèbastian Mizoule. I fjorårets sesong endte de på bronseplass i den franske ligaen – som gav de muligheten til å kvalifisere seg til EHF European League 21/22.


Følg oss på TV

Oppgjøret mellom ES Besancon Feminin og Sola spilles lørdag 25. januar klokken 18:00.
Kampen kan sees på Viaplay (krever abo.)

Steffen, Kjetil og spillerne er utrolig giret på å komme i gang med europaligaen – og vi håper at mange følger oss og heier hjemmefra!

#sammenforSola #solahk #solaieuropa