Velkommen tilbake til Sola – Amalie! – Sola
Arkivfoto: Rogalands Avis/Pål Karstensen

Velkommen tilbake til Sola – Amalie!

Keeperteamet vårt er nå komplett, etter at Amalie Frøland vender tilbake igjen for spill i Sola HK etter studier i Australia.

Amalie er oppvokst i Nord-Norge, men flyttet til Sandnes når hun var 5 år. Hun har tidligere spilt for Lura, Austrått og Hinna – samt at hun også spilte i Sola fra sesongen 14/15 til 16/17.

Siste sesong hun var i Sola fikk hun være med å delta på NM finalen for juniorjenter i 2017, hvor Sola tapte knepent mot Oppsal i Oslo Spektrum.

Amalie var med på Sola juniorjenter som spilte NM finale i Oslo Spektrum sammen med blant annet Kristiane Knutsen og Frøydis Seierstad Wiik som også er med i dagens Solatropp. Arkivfoto.

Etter 16/17 sesongen drog Amalie til Australia for å studere psykologi og nevrovitenskap.

Nå er hun tilbake igjen i gamlelandet, og vi er glade for å ha henne på plass i Sola igjen.

Til tross for at det er noen år siden sist hun hadde tilholdssted i Åsenhallen er det flere av jentene som er kjente fra før av. Hun har tidligere spilt med blant annet Malin, Frøydis, Martha, Kristiane, Hege og Kristina – og vært på landslagssamlinger med Martine og Maja.

Selv er også Amalie glad for å være tilbake igjen i Sola.

Jeg har savnet å spille håndball på et høyt nivå, og gleder meg til å få trene med gode lagvenninner og ikke minst få spille håndball for fullt igjen. Mine ønsker for sesongen er at jeg skal kunne komme meg tilbake til tidligere nivå, om ikke høyere nivå. Å få spille i REMA 1000 ligaen gir gode muligheter for å kunne utvikle seg videre som håndballspiller, og jeg håper å kunne være med å prestere for Sola i eliteserien.  

 Steffen sier følgende om å få Amalie inn i A-troppen:

Vi er godt fornøyd med å få siste brikken på plass i keeper teamet. At denne personen er Amalie er gledelig for oss, det er en keeper som viste sist gang hun var i Sola at hun holder høyt nivå. Hun er en jente som kjenner en del av spillerne fra før og har glidd lett inn i spillergruppen. Selv med 3-4 år borte fra topphåndball så har Amalie allerede vist på trening at hun har noe å bidra med i vår gruppe.

Vi har hele veien hatt en åpning til å ta med en ekstra keeper som gjør at teamet styrkes og vi er mindre sårbare med tanke på sykdom og skader i denne posisjonen. Spesielt i den tiden vi er inne i nå.

Steffen og Kjetil er fornøyd med at keeper teamet nå er komplett. Foto: Kenneth McDowell

Amalie er allerede klar til kampen mot Flint Tønsberg førstkommende søndag klokken 18:00!

Sikre deg en av de siste tilgjengelige billettene i Sola HK appen – og bli med på å ønske henne velkommen hjem!