Ubeseiret halvveis i sesongen – Sola
Malin Holta

Ubeseiret halvveis i sesongen

Etter elleve spilte kamper topper vi for øyeblikket tabellen med ti seire og én uavgjort. I kveld møter vi Rælingen for andre gang denne sesongen.

Sola har 21 poeng i toppen, etterfulgt av Molde med 18 p (en kamp mindre spit), mens Njård har inntat tredjeplassen med 15 p.

I kveld møter jentene Rælingen i Oslo som per dags dato ligger poenget bak Njård, på en fjerdeplass.

Etter halvvspilt sesong topper vi flere statistikker. Bakspiller, Malin Holta, er mestskårende i 1.divisjon med 81 mål, hvorav 61 er spillemål og 20 nettkjenninger fra krittmerke. Det utgjør et snitt på 7,4 per kamp. Tett etterfulgt har vi kantspiller, Heidi Samuelsen som har 70 skåringer, hvorav 67 er spillemål og bare 3 er straffekast.

Vi topper også listen som mestskårende lag med 333 nettkjenninger. Videre finner du Njård (286) og Rælingen (277).

Når det kommer til bestrafning ligger vi ikke øverst, men som god nummer to finner du forsvarskjempen, Sherin Obaidli (32), mens Sara Rønningen (Levanger) topper med 36.

Det mest gledelige er at vi topper tilskuerstatistikken klart (4585) med Levanger (3941) som nummer to. Takket være dere supportere! Tusen takk for godt oppmøte til nå, og velkommen igjen på nyåret! Allerede søndag 4.januar tar vi i mot Levanger i Åsenhallen 🙂


Marianne Klepp Andersen mot Molde-spillere. Foto: Jørn H. Skjærpe, RA

Sola vant toppkampen skriver RA om firemålsseieren over Molde i Åsenhallen for en uke siden (7.des).

– Dette var en veldig viktig seier. Vi hadde ventet lenge på denne kampen, uttaler Malin Holta etter kampslutt.

På Molde finner du lillesøster til Sherin, Mona Obaidli (17), som forøvrig spilte en god kamp (12 nettkjenninger). Likevel var det storesøster Sherin som kunne juble mest da fløytesignalet gikk. Les mer om søsterduellen her og forhåndsomtalen i Solabladet.

Banens beste spiller ble denne kvelden Marianne Klepp Andersen.

– Det er disse kampene du vil spille, skriver Solabladet med vår fightende kantspiller, Silje Stangeland avbildet i duellspill.


Sherin Obaidli mot Randesund. Foto: Håvard Karlsen, Aftenbladet

Onsdagen før toppkampen (3.des) var det bunnlaget i Kristiansand, Randesund, som fikk kjenne på Solajentenes fart og nivå. Kampen var derimot preget av vertenes evne til å dra ned tempo til enhver anledning, noe som førte til en nokså treg og kjedelig kamp.

– Vi hadde nesten ikke ballen, uttaler frustrerte Sola-spillere til Aftenbladet. Seieren i Sukkevannshallen ble uansett et faktum (15-23).

Nå ser vi frem til ny runde i sesongen! 🙂

Følg tabell og resultater her.