Takk for nå Malin! – Sola
Foto: Kenneth McDowell

Takk for nå Malin!


Solahistorien for Malin er lang og innholdsrik, og heldigvis viser historien at hun ofte kommer tilbake igjen til Åsenhallen og spiller i gult og sort. Etter en fantastisk sesong, hvor hun ble toppskårer i REMA 1000 ligaen og årets venstreback er det nå klart for et nytt eventyr i ungarske Siofok KC.

Malin startet sin håndballkarriere i Randaberg, og kom til Sola for første gang i 2009. Hun spilte for klubben i fire sesonger, før veien videre gikk til Stabæk. Etter en sesong i Bærum vendte hun tilbake til Åsenhallen hvor hun igjen ble toneangivende med flere viktige scoringer.

I forkant av 2016/2017 fikk Malin sjansen til å dra utenlands for å spille i franske Nantes. Etter to sesonger i Frankrike returnerte Malin til Sola og Åsenhallen i forkant av sesongen 18/19. Hun har de siste sesongene vært en viktig bidragsyter for laget, både i opprykkssesongen og de 2 siste sesongene i REMA 1000 ligaen.

I årets sesong har Malin hatt et imponerende snitt på 7,5 mål pr. kamp i REMA 1000 ligaen, og står nå med 75 mål. Hun har også levert i NM, hvor hun har 19 nettkjenninger til nå og et snitt på 3,8 mål pr. kamp.

Malin er klar på at Sola er klubben i hennes hjerte, men gleder seg nå til et nytt utenlands opphold.

Jeg har hatt noen fantastiske sesonger i Sola. Da jeg kom hjem fra Frankrike spilte vi en sesong i 1. divisjon, med ett klart mål om å rykke #rettopp. Til tross for at vi egentlig ønsket å spille på øverste nivå var det en kjekk sesong, hvor vi gikk ubeseiret gjennom – og klarte målet om å bli klar for eliteserien.

Sesongen etter var vi fast bestemt på å levere, og klare å holde oss i divisjonen. Dessverre gikk ikke alt helt etter planen, og vi endte på kvalikkplass – som kjent ikke ble noe av grunnet COVID-19. Det er ingen tvil om at det har vært en spesiell tid nå med en pandemi som har preget mye av hverdagen og toppidretten.

Årets sesong har dermed virkelig levert, og er den beste sesongen jeg har vært med på i Sola. Et godt lag, og bra trenerteam, og vi endte med bronse i serien og sølv i NM. Utrolig kjekt å være med på! Nå er tiden kommet for å dra på ett nytt utenlands opphold og er spent på hva som venter. Når jeg kommer ned drar laget rett på teambuilding, og jeg gleder meg til å oppleve en ny by og ett nytt liv.

Tre om Malin!

Camilla og Malin kan se tilbake på mange kjekke øyeblikk sammen i Sola. Foto: Kenneth McDowell

Hun kommer jeg til å savne utrolig mye. Veldig positiv og smilende jente som alltid står frem når man trenger det som mest. Det blir rart uten henne i Sola, men satse på hun fortsette i Siófok som hu har gjort de siste sesongene for oss , for det har vært veldig imponerende.

Camilla Herrem
Foto: Privat

Malin har vært en stor og viktig bidragsyter både på banen og utenfor her i Sola, og det er ikke tvil om at hun vil bli savnet. Jeg vil spesielt savne alle innspillene hun har servert til meg på sølvfat, alle kaffe og lunsjdatene vi har hatt og at hun har vært min nærmeste nabo bare 30 sekunder unna. Jeg gleder meg til å følge Malin i Siófok og er sikker på hun vil herje der også

Martine Wolff
Kristiane, Malin og Oda fornøyd etter opprykk til eliteserien var klart. Foto: Privat

Malin er en fantastisk person både på og utenfor banen. Hun har en unik evne til å inkludere andre og en væremåte som er lett å like og å være rundt. Malin er alltid eventyrlysten og det blir spennende å følge hennes neste kapittel i Ungarn.

Oda Aasheim

Vi ønsker Malin alt det beste, og gleder til å følge henne i Ungarn.