Sola skinte inne i Åsenhallen på en regntung dag – Sola

Sola skinte inne i Åsenhallen på en regntung dag

På tross av dårlig vær ute, skinte Sola inne i Åsenhallen onsdag kveld. Med to lag på jakt etter verdifulle poeng i sluttspurten av REMA1000-ligaen. Byåsen på jakt etter sluttspill, og vi i kampen om bronsemedaljen.

Kvelden startet godt for vår del, og vi gikk tidlig opp i en 3-målsledelse. Et godt forsvar, sammen med en god Rikke Marie Granlund, la grunnlaget for at vi holdt på denne ledelsen til kvartet var spilt i Åsenhallen. Selv med en ledelse på tre mål, fortsatte Sola å male på resten av omgangen. Jentene ga seg ikke før det sto 17-10, og uret i hallen signaliserte at det var tid for pause. En betydelig bedre forsvarskamp enn de to foregående kampene.

Andre omgang startet som første, med et bunnsolid forsvar og en 21-11 ledelse. Som gjorde at Byåsen så seg nødt til å ta timeout allerede etter 5 minutter spill. Denne timeouten ga ikke stor effekt, og jentene fra Sola fortsatte i samme spor resten av kampen. Ledelsen økte med ytterligere 3 mål, og etter 11 min så Byåsen seg nødt å be om sin siste timeout for dagen. Dette ga heller ingen stor effekt, og jentene kontrollerte inn en 11-målsseier på en regnfull dag på vestlandet. Banens beste i dag ble Maja Magnussen som ikke ga seg før hun hadde scoret 7 mål. Bakerst sto også en god Rikke Marie Granlund med en redningsprosent på solide 45%. Byåsens beste ble Ida Marie Kallhovd.

Med seier i dag tok vi et skritt opp på tabellen og ligger i skrivende stund 1 poeng over Fredrikstad etter at de tapte for Larvik i går. Det blir altså et spennende oppløp når kun 4 kamper gjenstår i REMA1000-ligaen.

Nå vendes fokuset inn mot Neptune Nantes på søndag. Jentene setter seg på flyet fredag, og i potten ligger billett til Final4 i Graz. Skal dette bli en realitet må vi vinne sammenlagt over to kamper.

Steffen Stegavik: «Godt å ta med seg 2 poeng fra denne kampen. Vi setter et solid forsvar fra start av, noe som har vært fokus de siste dagene. Nå retter vi blikket mot Nantes og ny kvartfinale i Europaligaen.»