Sola klar for gruppe C i Europaligaen – Sola
Foto: Kenneth McDowell

Sola klar for gruppe C i Europaligaen

Torsdag formiddag fulgte trenere, spillere og administrasjon spent med på trekningen til gruppespillet i EHF European League fra Åsenhallen.

Direkte fra EHF sitt hovedkontor ble det etterhvert klart hvem som blir våre motstandere når Europaligaen starter like over nyttår. Kampoppsett, og når det spilles hjemme og borte blir klart i begynnelsen av neste uke.

I årets sesong vil Sola spille i gruppe C, hvor de møter DVSC Schaeffler (Ungarn), Nykøbing Falster (Danmark), og HC Podravka Vegeta (Kroatia).

Gruppespillet i Europaligaen denne sesongen blir mot tøffere motstand enn i fjor. Men gruppe C ser overkommelig ut for vår del. Nykøbing Falster vil være klar favoritt til å bli gruppevinner, så blir det spennende å se hvem som blir nummer to. Vi visste at vi ville møte ett lag fra Ungarn, og ønsket ikke å treffe Siofok.

Samtidig passer det bra å få HC Podravka Vegeta fremfor Thüringer. Slik jeg ser det nå er det en 50-50 sjanse for Sola å gå videre til kvartfinale. Vi er klare for å bite fra oss igjen i Europa, og kan ikke være misfornøyd med årets trekning slik den ble nå.

Steffen Stormo Stegavik


De øvrige gruppene er som følger:

Gruppe A:
Molde, ES Besancon Feminin, Borussia 09 Dortmund, Siofok KC

Gruppe: B
Ikast, Motherson Mosonmagyarovari, Neptunes de Nantes, Fana

Gruppe D:
Paris 92, Pratiker-VAC, SCM Ramnicu Valcea, Thüringer HC

Det er med andre ord ingen tvil om at det venter en spennende håndball-start på det nye året.
Kampene i gruppespillet vil som i fjor bli spilt i Stavanger Idrettshall, og vi vil starte billettsalget så snart dato og tidspunkt er spikret.