Snipp snapp snute, så var Europaligaeventyret ute – Sola

Snipp snapp snute, så var Europaligaeventyret ute

Søndag ettermiddag var det klart for den andre kvartfinalen i Europaligaen. Neptunes Nantes sto på motsatt banehalvdel. Kampen i Frankrike endte med et 4-måls tap, så skulle håpet om Final4 stå, så måtte vi hente igjen forspranget. Nettverksfamilien til Sola stilte opp, slik at alle som ville kunne få sett kamp. Med et tilnærmet fullsatt Stavanger Idrettshall, lå alt til rette for en spennende kamp om billetten til Graz.

Da dommeren blåste i fløyta tok det 46 sekunder før Vollebregt kunne sette Nantes sitt første mål, mens vi måtte vente 6 minutter før Camilla satt vårt første mål bak Nantes målvakt Floriane Andre. Herfra fulgte lagene hverandre tett, og etter 22 minutter sto det 9-10 i favør bortelaget. De siste 8 minuttene av første omgang finner vi ikke ut av hverken forsvar eller angrepsspill, og vi må gå til pause på stillingen 10-17. Utgangspunktet hadde blitt betydelig vanskeligere, og vi måtte ta igjen 11 mål for håp om avansement.

På tross av det vanskelige utgangspunktet, så får vi en god start på andre omgang. Camilla gjør som i første omgang og får åpne scoringsballet for oss. Etter hvert i omgangen kutter vi ned differansen til 5 mål i kampen og 9 mål totalt. Nærmere kommer vi dessverre ikke, og Nantes klarer å holde oss unna. Stillingen blir til slutt 30-39, og vi må innse at det ikke blir noen tur til Graz og Final4 i år. Vi taper 57-70 sammenlagt.

Tusen takk til alle 1400 tilskuere som kom på dagens kamp og var med på å skape stemning i hallen!

Allerede i morgen starter arbeidet inn mot ny kamp. Onsdag setter jentene seg på flyet til Oslo og reiser videre til Fredrikstad for å kjempe om 2 poeng. Dette blir en viktig kamp i sluttspurten om bronsemedaljen.