Rikke Marie «Bobbo» Granlund klar for Sola – Sola
Kolding 20201203. Rikke Marie Granlund under EM kampen mellom Norge og Polen i Sydbank arena. Foto: Vidar Ruud / NTB

Rikke Marie «Bobbo» Granlund klar for Sola

Etter at det ble klart at Rinka Duijndam ikke blir å se i Sola-drakten neste sesong, har klubben jobbet med å få på plass en ny målvakt. Nå har vi gleden av å bekrefte at Rikke Marie «Bobbo» Granlund blir Sola-spiller fra 23/24 sesongen.

«Bobbo» er en norsk målvakt, som de siste årene har spilt for danske Esbjerg og franske Chambray Touraine. Hun har deltatt for Norge under EM i 2020 i Danmark og VM i 2021 i Spania, hvor begge mesterskap endte med gull til Håndballjentene.

På klubb nivå har hun spilt i EHF Cup, Champions League og Europaligaen. Før hun startet sin proffkarriere spilte hun for Nordstrand, Bækkelaget, Halden og Oppsal, og har også EM-gull i beachhåndball på sin merittliste. Det er med andre ord en erfaren og rutinert målvakt vi får gleden av å se i Sola til neste sesong.

Rikke gleder seg til å kle seg i Sola-drakt fra neste sesong.

Jeg har fulgt med Sola de siste sesongene, og er imponert over det laget har fått av resultater både i Norge og Europa. Å få sjansen til å være med på denne reisen gleder jeg meg skikkelig til.

Jeg har hørt mye positivt om klubben fra flere hold, og kjenner jo flere av de som er med i troppen. Martine Wolff spilte jeg med i Nordstrand, Live Rushfeldt Deila har jeg spilt med på rekruttlandslaget og Camilla Herrem og Kristina Sirum Novak har jeg spilt på landslaget med.

Jeg ser frem til å bli en del av Sola, og ikke minst til å få sjansen til å få være med videre på denne reisen.

Rikke Marie «Bobbo» Granlund


Rikke har skrevet under en to-års avtale med Sola, og slutter seg til troppen før neste sesong. Både hovedtrener og daglig leder er fornøyd med å sikre seg Granlund som en del av målvakts-teamet før neste sesong.

Rikke er en internasjonal erfaren keeper som vi er glade for å tilegne oss i klubben. Hun kommer inn med god rutine som de andre spillerne i klubben kan lære mye av de neste årene.

Steffen Stormo Stegavik, hovedtrener Sola HK

Vi er svært fornøyd med å kunne presentere Rikke Marie «Bobbo» Granlund som Sola-spiller de neste to sesongene. Hun er en kapasitet som passer til våre ambisjoner om Europa spill, og kjempe om medaljer i REMA 1000 ligaen. Hennes erfaring som landslagsspiller og fra mesterskaps kamper, vil være med å utvikle andre spillere i Sola Håndball. Jeg tror også det er bra for norsk håndball at flere av våre etablerte spillere returnerer til den norske serien, og samtidig har ambisjoner om spill i EM, VM og OL

Svein Gaute Hølestøl, daglig leder

Vi gleder oss å få Bobbo på plass i Sola fra neste sesong. Foto: Alexis Calmel