Norges Håndballforbund har i dag avgjort at de gjenstående rundene av Bringserien avlyses. – Sola

Norges Håndballforbund har i dag avgjort at de gjenstående rundene av Bringserien avlyses.

Norges Håndballforbunds nasjonale ledergruppe, som består av forbundets generalsekretariat og regionenes daglige ledere, er samlet på Ullevaal Stadion i dag onsdag 11. mars.

Gruppen vurderer i sitt pågående møte de tydelige signaler fra Folkehelseinstituttet, og hvilke konsekvenser disse får for avviklingen av norsk håndballs aktiviteter. Føringene fra myndighetene omhandler blant annet forslag om å begrense utstrakt reisevirksomhet, arrangement med stort antall mennesker til stede og overnattinger.

Bringserien (for landets 16-åringer) og LERØYserien (for 18-årsklassen) skulle etter planen gått inn i sin fjerde av fem serierunder kommende helg, med lag og spillere fra hele landet involvert. Turneringene skal etter planen avsluttes med sluttspill i mai, hvor nasjonal vinner kåres.

På bakgrunn av de råd Folkehelseinstituttet har gitt for håndtering av koronasituasjonen, har Norges Håndballforbund bestemt at de tre gjenstående spillehelgene avlyses. Bringserien og LERØYserien sesongen 2019/2020 er dermed avsluttet.

De deltakende klubbene vil motta direkte informasjon fra NHF i nærmeste fremtid, vedrørende rutiner for reisefordeling og økonomiske spørsmål.

Møtet i NHFs nasjonale ledergruppe fortsetter onsdag. Ytterligere anbefalinger og vedtak vil bli formidlet i løpet av dagen.

– Norges Håndballforbund beklager konsekvensen, men er svært opptatt av å lytte til og følge de tydelige signaler og råd som gis fra helsemyndighetene, sier generalsekretær Erik Langerud.