Nina er trolig ferdig for sesongen – Sola

Nina er trolig ferdig for sesongen

Nina var uheldig og tråkket over på trening onsdag forrige uke. Tross store smerter og et stygt utfall hang latteren løst da hun oppdaterte oss på formen en knapp uke etter.

– Jeg hoppet opp i lufta, kom i ubalanse, og satte meg rett og slett på foten mens den var i en 90 graders vinkel. Det endte med brudd i ankelen og avrevne leddbånd, forteller hun.

Det gikk nærmere 30 smertefulle minutter før ambulansen kom frem, men da fikk hun også morfin for lindring. Nina ble så fraktet til sykehuset, og ble sendt til operasjon allerede samme natt. Legene satt inn en plate, samt seks skruer.

– Det mest alvorlige med skaden er det ene leddbåndet som røk. Det går fra leggbeinet og over i fotbladet, og er det som rett og slett holder foten på plass, forteller hun.

Dårlig timing

Ikke nok med at Sola mest sannsynlig mister en av sine mest verdifulle spillere ut sesongen, men Nina forteller med humor i stemmen at timingen på uhellet var utrolig dårlig. Onsdag forrige uke hadde nemlig snøen startet å falle over Stavanger.

– Ambulansen slet litt med å komme frem, i tillegg til at det var enorm pågang på legevakta etter beinbrudd på glatta. Jeg tror sykehuset hadde over 30 beinbruddsoperasjoner bare den natta. «Heldigvis» var mitt tilfelle såpass alvorlig at jeg kom inn ganske tidlig.

Rastløs

Nina ble skrevet ut av sykehuset fredag forrige uke, og har siden det ligget med foten høyt og fått pleie hjemme hos moren. Allerede mandag tok rastløsheten overhånd, så hun besøkte lagvenninnene på trening.

– Jeg håper jeg kan komme meg tilbake på jobb så fort som mulig, og komme meg ut og treffe folk. Foreløpig sier legene at jeg kanskje kan begynne å jogge litt forsiktig om tre-fire måneder. Jeg skal til kontroll i romjula, så da vet de forhåpentligvis litt mer, forteller Nina.

– Men hva skjer med trening i mellomtiden?

– Nei, nå er planen å bli skikkelig sterk i overkroppen! ler hun.

 

HER, HER og HER kan du lese hva avisene skrev om skaden.