Holder buret rent – Sola

Holder buret rent

Malene Solheim (28) har imponert de siste kampene, med en redningsprosent på over 50. Nå skal hun holde buret rent i kvalifiseringskampene mot Nordstrand.

Malene kommer fra Dale i Sunnfjord, Sogn og Fjordane. Hun ble hentet fra Tertnes til Sola for tre sesonger siden, fordi hun skulle være med å sørge for at Sola rykket opp i eliteserien.

– Det var en gylden mulighet til å være med å bygge tillit, og utvikle meg som spiller. Vi har klart å holde oss i eliteserien, og har ingen planer om å rykke ned nå, forteller den sympatiske 28-åringen.

Malene jobber i Håndballregionens seksjon for spill og trening, hvor hun er delaktig i utviklingsmiljøet og jobber med et målvaktsprosjekt. I tillegg er hun også treningsveileder, og jobber som vikarlærer på Sola Videregåendes idrettslinje. Hun liker å holde seg i aktivitet, og brenner for friluftsliv og alle former for sport.

– Jeg sitter ikke så mye stille, og liker godt å surfe når jeg har tid, sier Malene.

Kamplyst

Hun bor på Storhaug, og trives godt både i Stavanger og i Sola Håndball. Til tross for at det er langt hjemmefra, og at det er en melkerute å komme seg hjem til familien.

– Vi er en fin gjeng som trives sammen. Jeg har lyst å utvikle meg som spiller, og gir ikke opp håndballen med det første, forteller Malene.

Målet hennes i hver kamp er å ha en redningsprosent på over 50, samtidig som hun ønsker å bli best mulig. Før kampene skal hun studere Nordstrands spillerstall, slik at hun vet hva hun går til, og får et bilde av hvem de er.

– Nordstrand skal ned. Det er ikke spørsmål om noe annet. De skal få kjenne vår lyst og pågangsmot til å holde oss i eliteserien. De skal ikke få sjansen. Dette skal vi klare, sier Malene.

Finner roen hjemme

Malene virker rolig og fattet. Hun har fullt fokus på den jobben hun skal gjøre på håndballbanen, og lar seg ikke vippe av pinnen så lett.

– Nå skal jeg reise hjem i påsken for å slappe av. Det skal bli deilig å få tankene over på noe annet. Jeg skal sørge for nok hvile, god mat og egentrening. Det er ingen andre steder hvor jeg slapper like mye av som hjemme, smiler Malene.

Hjembygden hennes har 1500 innbyggere, og alle kjenner alle.

– Familien min er faktisk bortreist nå i påsken, men jeg kjenner at jeg må hjem å treffe bestemor, onkler, tanter og venner. Jeg har ikke vært hjemme siden jul, og gleder meg til å komme hjem å bruke de flotte friluftsområdene vi har, avslutter Malene.