Fantastisk helg på Dyreparken Håndballfestival i Kristiansand! – Sola

Fantastisk helg på Dyreparken Håndballfestival i Kristiansand!

Sist uke var det igjen klart for Dyreparken Håndballfestival i Kristiansand.

Sola HK drog ned med rett i underkant av 200 spillere på ulike årstrinn, 50 trenere/lagledere og ikke minst flere foreldre og foresatte som heiagjeng.

Sommerværet kom igjen tilbake, og lagene melder tilbake om en fantastisk helg – og at det var utrolig kjekt og igjen få spille kamper etter den merkelige fjorårssesongen.

Vi har samlet litt bilder og tilbakemeldinger fra noen av lagene som drog sørover, og det virker som turneringen hadde alt en turnering skal ha; samhold, gode opplevelser og mestring, litt flørting, lite søvn og ikke minst mange gode minner!


En etterlengtet cup for J11

Endelig skulle jentene fra 2010 få reise på sin første Cup. Spenningen fikk bygget seg opp over flere uker, og alle jentene gledet seg veldig til å reise. Vi fikk med oss 14 av 14 jenter, så det er vi utrolig stolt over.

Alt lå til rette for at jentene, trenere og foreldre skulle få en fin helg. Fint vær, overnatting i Abra Havn og ikke minst det å få spille håndballkamper mot lag vi ikke har truffet før.

Vi var heldige som fikk ha publikum på kampene, slik at det ble litt trykk på arenaen. Det var spenning rundt det å skulle spille ute, men det gikk veldig bra. Der var litt morgen-dugg på banen til kampen som begynte kl 08.00 lørdag morgen, slik at ballen ble våt, men det taklet jentene fint. Utfordringen var lik for begge lag, så her var det bare å gjøre sitt beste.

Begge lagene vi hadde med oss, presterte meget bra sportslig. Av 6 kamper, ble det 4 seire, 1 uavgjort og ett knepent tap.

Den sosiale biten ble også veldig kjekt. Masse kjekke folk i Abra Havn, gå alene i dyreparken, sove sammen, spise sammen og leve tett på hverandre. Det skaper identitet og lagfølelse og vi gleder oss til neste cup!


G12 med god innsats i Dyreparken Cup!

G12 tapte første kamp med ett mål, andre kamp seier med ett mål, tredje kamp seier og siste kamp seier med ett mål (direkte frikast til slutt). Fire jevne kamper med god innsats av de syv guttene.

Knallkjekk helg for små & store der noen ble ekstra godt kjent med jentelus😅⚽🏅👌


Sportslig suksess for J2009

Vi har kost oss med en kjekk, positiv og flott gjeng i Dyreparken Cup!! 

Jentene har hatt en kjempekjekk helg, og trenere og lagleder har også kost seg. I det flotte sommerværet viste Abra havn (der jenter 2009 overnatter) og Dyreparken seg fra sin beste side.  

Sportslig sett ble det også suksess. Av totalt 12 kamper, for våre 3 lag, ble det ingen tap. Vi ser at jentene har tatt mange steg det siste året, til tross for lite kamper. 

Noen foreldre hadde også reist ned og var til stede som heiagjeng og støttespillere. Vi gleder oss til neste turnering!


J13 kom seg helt til semifinale i A-sluttspillet!!

Første turnering med sluttspill, så dette var skikkelig gøy!

I innledende kamper spiller vi mot lag utenfor Rogaland, veldig kjekt å møte nye lag. Vi kommer oss lett videre til A- slutt spillet og her møter vi Tveit i 1/8 dels finale og Hana i 1/4 finale. Jentene spiller bra spesielt i forsvar og vi går fortjent videre til semi. Her møter vi Nesjar. Det blir en spennende kamp og jentene jobber godt men Nesjar vinner med to mål.

Det har vært mye lott og løye, litt flørting og lite søvn, akkurat slik en cup skal være😊

Oppsummert har det vært en veldig kjekk helg med strålende innsats og mange gode håndball minner. 

J14 storkoste seg på Dyreparken Cup!

Jenter 14 reiste med en stor gjeng på 16 spillere og stilte kun med ett lag. Lagets nye trenere Ramona og Kristina brukte turneringen til å bli kjent med jentene både sosialt og på banen.

Laget møtte god motstand og kjempet godt, men dessverre ikke nok til å komme videre.

Vi gleder oss til Sandnes Sparebank cup der vi har meldt opp to lag og håper at det skal bli mye spilletid på alle jentene og at det blir stang inn på Sola J-14! 

J-15 med gode resultater i Dyreparken Cup

J-15 hadde to påmeldte lag i Dyreparken cup i år. Vi var selvfølgelig spente på hvordan nivået vårt var nå etter lang coronapause nesten uten kamper. Heldigvis har god og målrettet trening, samt god oppkjøring etter sommeren gitt resultater og vi ser god fremgang i laget.  Begge lag gikk videre til A-sluttspill, som nr 1 og 2 i sine puljer i gruppespillet. Sola 1 røyk ut i kvartfinalen, og Sola 2 røyk ut i semifinalen. Begge lag ble slått ut av KIF (knepne tap) som til slutt stakk av med førsteplassen i J-15. Vi er absolutt fornøyde med innsats og prestasjoner, og gleder oss til å jobbe videre mot å bli enda bedre som lag.

Ellers var det utrolig gøy å være på cup igjen, og vi gleder oss til SSB Cup😊

Tusen takk til foreldre som bidro med kjøring/ henting til og fra kamper, og til og med litt trenerassistanse på benken. Det setter vi stor pris på!

Takk for denne gang alle 😊

Sola J05 helt til finalen i A-sluttspillet

Vi vinner 3/3 kamper i gruppespillet:

Sola – Randesund: 14-4

Nordstrand – Sola: 7-16

Sola – Hundvåg: 16-4

Søndagens kamper i A-sluttspillet:

Vi møtte Våg i ¼ finalen som vi vinner komfortabelt 21-10. Videre møtte vi HG Gokstad i semifinalen. Jevn og god kamp som vi til slutt vinner 12-10. I Finalen ventet Sandnes HK. Det ble en jevn kamp med godt trøkk både på banen og tribunen. Det holdt dessverre ikke helt inn, og vi taper kampen 15-13, og ender opp med sølv.

Alt i alt en veldig bra gjennomført turnering av jentene som stadig tar flere steg i riktig retning. J05 ønsker i tillegg å takke for all støtte vi har fått gjennom hele helgen både når det kommer til kjøring, heiing, oppbakking og hjemmebakst!! Dere er best!!  


Sola Gutter 15 vant 16-B finalen i Dyreparken Cup 2021.

Dette er en spennende gjeng med gutter fra både 06 07 08 årganger. G06 og G07 ble slått sammen til et lag for et år siden, og har kun trent sammen siste året.

Derfor var det imponerende å se det flotte samspillet de fikk til. Enda mer imponerende at de spilte jevnt eller vant mot motstandere som bestod hovedsakelig av gutter 16 spillere.

Etter puljespillet var det 3 lag med 4 poeng, og 1 mål skilte Sola laget fra å komme videre til A sluttspillet. Semifinalen ble en jevn kamp mot Bryne 1, der Sola tok det lengste strået. Finalen mot Randesund IL var spennende lenge der lagene fulgte hverandre tett. Det var 6-6 etter 11 minutter (av 18 minutter). Derfra fant Sola laget smarte løsninger og de vant til slutt 12-8.

Lagmoral og samhold er veldig bra i dette laget, de er positive og backer hverandre opp. Det er et lag med høyt potensial og er stadig i god utvikling. Det blir veldig spennende å følge dette Sola laget videre!

På lagbildet fra venstre: Anders Gimre, Vetle Lindal, Jørgen Hatleskog, Dion Lindstrøm, Sebastian Aase, Even Alstadsæter Berg, Sander B. Stensland, Sigurd Rommetveit, Oskar Espeseth Lie, Daniel Hansen Oftedal, Sturle Lea Nilsen, Erik Tjetland, Axel Lindboe. Keeper: Leon Sunde Longva. Ikke tilstede på bildet: Fredrik Berggård Endresen