En skikkelig thrillerkamp mot Fana – nå er vi klar for Final 8 – Sola

En skikkelig thrillerkamp mot Fana – nå er vi klar for Final 8

I intervjuet med TV2 før kamp fortalte Steffen at det kom til å bli viktig å stå godt bakover og dermed skaffe seg gode kontringsmuligheter. To lag som kjenner hverandre godt, gjør at det ville være tilfeldigheter som skulle avgjøre kampen.

Begge lag startet kampen litt nervøst og rotete. I lagenes første to angrep ble ballen rotet vekk, før scoringskontoene ble åpnet med mål begge veier i de neste tre angrepene. Kristina Novak startet godt, og satte de fire første målene for gjestene.

De neste minuttene var det Sola som festet et litt bedre grep om kampen, og sto godt defensivt. Fana fikk ikke spilt seg til gode sjanser, og bortelaget lå foran med tre mål når ti minutter var spilt i kampen. Dessverre skulle en utvisning for Sola gi hjemmelaget en god sjanse til å spise seg innpå og tette luken. I løpet av de neste to minuttene fikk de tre baller bak vår målvakt, og vi fikk ikke noen scoringer i samme periode. Like før første omgang var halvspilt sto det likt mellom lagene på resultattavla.

Like etter ventet nok en utvisning for vår del, men denne gang klarte vi å holde tritt i målprotokollen og igjen skaffe en liten luke. Erfaringen i disse oppgjørene viser stort sett at det er vanskelig for begge lag å skaffe seg et godt forsprang. Fana beit seg fast, og utliknet nok en gang ti minutter før pause. Minuttet etter gikk de opp i ledelsen for første gang i kampen.

Mens det var gjestene som hadde styrt begynnelsen av omgangen, var det nå Fana som hadde initiativet. Nå var det vår tur til å jakte inn mot pause, men klarte ikke å utlikne. Hjemmelaget gikk i garderoben etter halvspilt kamp med ett måls ledelse, 16-15.

Martine scoret etter halvannet minutt ut i andre omgang, og lagene sto igjen likt. Deretter gikk det hele seks minutter før vi satt inn vår neste scoring, denne gang Rinka fra egen målgård. Heldigvis hadde heller ikke Fana funnet for god scoringsform, så forskjellen var fortsatt på kun ett mål.

Det var også Rinka som utliknet i kampen like etter. Fana hadde en spiller utvist, hadde tatt ut keeper og målet sto åpent. De neste minuttene nå var det fullstendig stillings-krig, før Kristina med et herlig steg skudd sendte Sola i føringen igjen med 20 minutter igjen av kampen.

Like etter kom Maja på en flott kontring, og nå var det gjestene som lå foran med to mål. Fana tettet igjen luken, og igjen fulgte lagene hverandre side om side. Fem minutter før slutt sto begge lag med 26 mål, og det var klart for nok en thrilleravslutning.

Med to minutter igjen hadde Sola semifinale billetten i lommen, og når dommerne blåste kampen av var det klart at det i år er Sola som går videre til semifinale og Final8 i Arendal i februar. Vi vinner 27-30, endelig en borteseier mot Fana - og revansj etter fjorårets kvartfinale exit for vår del i Bergen.