Én kamp – to forskjellige omganger – Sola

Én kamp – to forskjellige omganger

Onsdag kveld var det endelig klart for sluttspill. Etter å ha spilt to kamper uten betydning for tabellplassering, var det tid for sluttspill. Hele 469 tilskuere hadde funnet veien til Åsenhallen. På motsatt banehalvdel sto Fredrikstad, et lag som stilte uten den vante bakspillertrioen. Tre viktige spillere som denne sesongen hadde gjort flest mål for Fredrikstad. Tilbake i startoppstillingen for Sola kunne vi igjen se Martine Wolff og Kristina Novak. Sistnevnte tilbake etter en skade hun pådro seg mot Nantes i Europaligaen.

Kampen startet godt og vi gikk tidlig opp i en 6-1 ledelse før FBK trener Elias Halldorsson ba om sin første timeout for anledningen. Dette ga dog ingen umiddelbar effekt, og Sola bygde seg opp en ledelse på 9 mål. Etter en god start jevnet kampen seg mer ut, men med Sola som det førende laget. Dog hadde Fredrikstads målvakt funnet flyten, noe som gjorde at det ikke sto mer enn 18-9 til pause.

Andre omgang ble dessverre mer hakkete enn første omgang. Lite flyt fremover og enkle feil i forsvar gjorde at Fredrikstad krøp noen mål nærmere. Trener Steffen Stegavik ba om lagstimout etter 15 min for å skjerpe troppene. Fra å lede med 9 mål, hadde differansen blitt kuttet ned til 5 mål. Til slutt ender det med en 6 måls differanse på stillingen 30-24. Positivt idag var at mange spillere fikk prøvd seg, og det ble rullert godt på laget.

Vi tar første stikk, og leder 1-0 i kamper. Neste oppgjør blir i Kongstenhallen 20:00 på lørdag. Ved seier avanserer vi videre til semifinalen i årets sluttspill. Har du ikke mulighet til å reise til plankebyen? Da kan du se kampen på TV2play 20:00.