En god 23/24-sesong for Sola HK – Sola

En god 23/24-sesong for Sola HK

Sola HK har gjort det godt i alle aldersklasser gjennom sesongen 23/24. Her følger en liten oppsummering fra noen av lagene

Sola HK Mini 2018

Mini 2018 startet opp med treninger i september og det var en spent gjeng som møtte opp til sin første håndballtrening og under opprop viste det seg at både Spiderman og Hulken var med oss. Utover høsten forsvant disse to, men heldigvis påvirket ikke det den stemningen. På trening har vi først og fremst hatt fokus på lek og moro, iblandet litt øvelser for å terpe på å dabbe, kaste og motta ballen. Både barn og trenere har her lagt ned en kjempeinnstats og vi har virkelig sett progresjon hos barna. Nå i vår har vi også hatt noen spillsekvenser på trening, og det har vært veldig kjekt å se hvordan barna mestrer å jobbe sammen som lag både i forsvar og angrep. Dette lover bra for neste sesong. Da venter det nemlig miniturneringer med premieutdeling, noe både store og små ser fram til!

Hilsen Mini 2018

Sola HK J8 (2015)

Vi har vært så heldige å beholdt alle jentene på laget. Ingen har sluttet denne sesongen. Det var 34 jenter ved oppstart august-23. Vi har deltatt på 4 miniturneringer i vår ring (Voll, Havørn, Randaberg, SIF)

Vi har hatt jule- og sommeravslutning og opprettet en sosialkomite som har gjennomført en sosial aktivitet.

Laget består av en kjekk gjeng jenter som i løpet av denne sesongen har begynt å mestre og forstå hva lagspill er! Vi har mange trenere som rullerer på å trene laget og ei fine foreldregruppe som stiller opp og hjelper laget. Jentene er pliktoppfyllende og kommer på treninger.

Hilsen fra jenter 2015

Sola HK J10 (2013)

Vi har en gruppe på 34 jenter som har vært fordelt på 4 lag som har rullert i løpet av sesongen. Alle jentene er ivrige på å komme på treningene hvor Therese, Linn, Stig, Eivind, Tore og Anne Mai har tatt vel i mot dem og lært dem masse.

Vi startet med å dra til dyreparken cup i august 2023. Dette var en fantastisk opplevelse for jentene. Til tross for masse regn var det bare smil å se. Den Gule Banken Cup i september var vi selvfølgelig også med på. Deretter inviterte Voll oss til en nattcup, hvor siste kamp for kvelden ble spilt i 23 tiden. Dette var en veldig sosial og kjekk turnering. I Kongeparken cup har jentene vært sosiale i Kongeparken og spilte for første gang turnering på full bane. Noe som gav mersmak og glede frem mot neste sesong.

Jentene har hatt en kakeboksdugnad hvor de samlet inn penger til en kjempegod høyttaler. Slik at de kan ha musikk på trening og når vi ellers samles.

For å styrke samholdet i laget som består av jenter på 3 forskjellige skoler, har vi hatt felles kveldsmat en gang i måneden. Da stiller foreldrene opp med god mat og legger til rette for at jentene skal bli mette og ha det gøy utenfor banen sammen.

Vi har også gått samlet på flere A-lagskamper for å styrke samholdet i laget. Ekstra stas var det når jentene fikk være flaggbærere.

Det var flere av jentene som stilte i folketoget den 17.mai. Da var selvfølgelig også den nye høyttaleren med. Noe som gav god stemning blant jentene.

Hilsen Jenter 2013

Foto: privat

Sola HK J12 (2011)

J2011 har denne sesongen vært 28 jenter som har hatt trening 3 dager i uken. De har har hatt en veldig fin utvikling, og vunnet mange kamper i seriene som de har deltatt i.

Vi har vært med i Dyreparken Cup, Den Gule Banken Cup, Romjulsturneringen på Kåsen og Kongeparken Cup. Dette har vært veldig kjekke turneringer og det har vært gode resultater for alle lagene. Utviklingen har vært veldig god på angrepsspill og det å stå godt i forsvar.

Samholdet i gruppen er virkelig god og de har det veldig gøy i sammen som en stor gruppe. Vi har også fått nye medlemmer i løpet av året og blir 30 stk spillere neste sesong. Vi har vært 3 trenene i løpet av sesongen, samt lagleder, dugnadsansvarlig og en sosialgruppe.

Jentene gleder seg til neste sesong i overgangen til ungdomshåndball og 7’er håndball!

Hilsen Jenter 2011

Sola HK G13 (2010)

Denne sesongen har Sola HK sitt G13-lag bestått av 11 motiverte spillere. Laget har trent tre ganger i uken i hall, i tillegg til to styrkeøkter ledet av Andreas Suoranta. Spillerne har fått mye ut av styrketreningen, både når det gjelder skadeforebygging og robusthet i tøffe kampsituasjoner.

Laget elsker å dra på turer og bygge godt kameratskap og har denne sesongen deltatt på flere turneringer: Dyreparken Cup, Den Gule Banken Cup, Norden Cup, PW Cup, Fredrikstad Cup, og nå i disse dager deltar vi i Kongeparken Cup. Den største prestasjonen kom i Norden Cup i Gøteborg, hvor laget sikret en velfortjent bronsemedalje. I tillegg gikk laget ubeseiret gjennom seriespillet og ble Regionsmestre i NHF Region SørVest.

Etter sommerferien venter en spennende tid. Laget har inngått et samarbeid med Viking HK sitt G13-lag for å gi spillerne best mulige utviklingsmuligheter. Dette samarbeidet innebærer flere trenings- og spilltilbud på ulike nivåer. Kampene vil bli fordelt mellom Åsenhallen og Hetlandshallen, og laget vil spille i både Sola- og Viking-drakter.

Neste sesong ser laget frem til å delta i G14-serien, G15 Serie A , G15 Regionserien + Norden Cup. Følg gjerne laget på Instagram for jevnlige oppdateringer: #solavikinghkg2010.

Vi ønsker alle en god sommer! Hilsen G13-laget.

Foto: privat

Sola HK J15 (2008)

Sesongen 2023/2024 har vært litt av en sesong for Sola jenter 08. Vi har virkelig satt fyr på banen og gitt alt vi har. Etter spennende kamper og tunge treninger, har vi fått vise hva vi er laget av.

Kort om sesongen: Vi er 16 jenter med store vinnerskaller og et godt samhold. Målet vårt var å komme til final 4 i Jenter 15 Region Serie. Sesongen starter bra, vi kommer oss ubeseiret til juleferie etter flere tøffe kamper. Vi vinner Jenter 15 Regionserien og får derfor mulighet til å spille Final 4. Vi spiller en god semifinale og kommer derfor videre til finalen. Vi vinner finalen og vi kan derfor stolt kalle oss «serievinnere» og vinnere av «final 4»

Cuper/turneringer: Starten av sesongen deltar vi i Dyreparken cup. Dette blir den første kampene med vår nye trener Bjørnar. Vi tar med oss seieren hjem, som var en veldig kjekk start med ny trener og ny sesong. I påsken deltar vi i Petter Wessel Cup. Vi spiller mange gode kamper og har med oss en god følelse inn i kvartfinale mot Flint. Vi taper mot et bedre lag og var dermed ute av Petter Wessel Cup. Nå ser vi frem til Granolers Cup i Spania denne sommeren. Dette blir sosialt og kjekt for laget. Neste sesong ser vi frem til Bring hvor vi allerede har satt oss flere mål. 

Vi kan si oss fornøyde med denne sesongen og gleder oss allerede masse til neste sesong!

Tusen takk til alle foreldre som alltid stiller opp.

En ekstra takk til Bjørnar som jobber hardt slik at vi får muligheten til å nå våre mål.

Hilsen Sola Jenter 2008

Foto: privat

Sola HK A-laget

A-Laget har gjennomført en sesong i år som endte med bronsemedalje i serien, final 8 i NM og semifinale i sluttspill.

Vi har også vært ute i Europa i år igjen. Etter at vi kom oss videre til gruppespillet etter en strafferedning i siste sekund mot Bera Bara fra Spania i kvaliken. Så fløt det godt med gruppeseier etter 5 seire av 6 mulige, med høydepunktet at vi slo Masonmagyarov overbevisende på bortebane. Vi røk dessverre ut i kvartfinalen mot Nantes som viste seg å være ett for tøft hinder for oss.

Vi har år brukt 25 spillere i løpet av sesongen. De som fikk sine debutkamper på høyeste nivå i år var, Vilde Klaussen, Synne With og Siri Sola Lunde.

Vi er veldig godt fornøyd med årets sesong, og gleder oss til neste år!

Hilsen Steffen Stegavik

Foto: kenneth McDowell