En dramatisk kvartfinale endte til slutt uavgjort i Stavanger Idrettshall – Sola

En dramatisk kvartfinale endte til slutt uavgjort i Stavanger Idrettshall

Det var klart for det første av to kvartfinale-oppgjør mot tyske Thüringer søndag ettermiddag. I underkant av 1000 publikummere hadde funnet veien til Stavanger Idrettshall, og fikk virkelig se en kvartfinale som inneholdt det meste en håndballkamp kan ha.

Sola fikk en drømmestart på kampen, og ledet hele 7-1 etter seks minutter. Det tyske laget hadde kun fått ballen i nettet en gang fra syvmeter merket og hadde ikke fått ett eneste spillemål. Gjestene måtte ta sin første time-out, for å få laget tilbake i kampen.

Etter praten i time-out, fikk Thüringer spilt seg mer inn i kampen. Det viste ikke umiddelbart igjen i målprotokollen, da Sola sto solid i forsvar og det i tillegg på ett tidspunkt ble blåst mer straffekast enn hva man kanskje er vant til i kamp.

Etter halvspilt første omgang sto det 11-5, og Sola fikk to utvisninger på kort tid. Dette gav det tyske laget mer energi, og med kun fem minutter igjen til pause var ledelsen til hjemmelaget på kun ett mål. Når dommerne blåste av etter 30 minutter sto stillingen 19-17 til Sola.

Før tre minutter var spilt av andre omgang fikk Martha sin tredje utvisning, og dermed rødt kort – og Sola sto uten sin forsvars bauta resten av kampen. Thüringer malte på, og tolv minutter etter pausen gikk bortelaget i ledelsen for første gang i kampen.

Bortelaget hadde nå mest initiativ i kampen, og beholdt ledelsen til det var under ti minutter igjen av kampen. De siste minuttene ble svært intense. Rinka Duijndam klarte med to flotte scoringer å både utlikne og sende Sola i ledelsen med kun seks minutter igjen å spille.

Dessverre klarte ikke hjemmelaget å holde på ledelsen inn mot slutt, og gjestene grep sjansen. Fem sekunder før slutt sto det igjen like langt på tavla, og den tyske keeperen reddet siste skudd fra Live. Dermed endte det 35-35, og drømmen om Final 4 lever fortsatt.

Neste søndag spiller vi borte mot Thüringer, der laget som vinner sammenlagt går videre til Final 4 i Graz i Østerrike i mai. Alt kan skje – og vi skal være klare for å kjempe det vi har for å nå et historisk sluttspill.