Elsker å vinne – Sola

Elsker å vinne

Sunniva Selland (20) spiller sin tredje sesong for Sola. Det beste hun vet med å spille er følelsen av å vinne kamper.

Bakspilleren fra Ålgård startet håndballkarrieren allerede som seksåring. Hun spilte i hjembygda i oppveksten, og er nå på sin tredje sesong for Sola. Så langt i Postenligaen i år har hun spilt syv av åtte kamper, og satt seks mål. Før hver kamp konsentrerer hun seg om det hun må bli bedre på.

– Jeg må sette sjansene jeg får, og vente på gode muligheter til å gå på skudd. I forsvar fokuserer jeg på fotarbeidet og å møte og låse ned motspilleren, forklarer hun.

Student på si

Som mange andre Solaspillere ser også Sunniva verdien av å ha en utdanning ved siden av håndballen. For øyeblikket studerer hun Medisin Grunnfag via nettstudier.

– Studiet gir meg studiepoeng, i tillegg til at det åpner for flere muligheter i fremtiden. Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg vil studere videre, men det finner jeg forhåpentligvis ut etter hvert, sier hun.

Det lille hun har av fritid går med til en liten ekstrajobb, og å være med venner.

– Man må få tid til å koble av med venner. Det er veldig viktig, smiler ungjenta.

Gleder seg til julekos

Når man spiller håndball på elitenivå kan man se langt etter treningsfri i jula. Trener Knut Ove Joa har satt opp en treningsplan, og jentene har sjeldent helt fri. Men litt kos skal Sunniva klare å snike inn mellom slagene:

– Det blir så klart trening, men jeg skal også spise mye god mat, være med familien, slappe av og åpne litt gaver, smiler hun.