– Det har lenge vært en drøm – Sola

– Det har lenge vært en drøm

18 år gamle Ida Marie Aasen har signert en lærlingkontrakt over fire år med Sola HK. Hun har lenge drømt om å få spille i den gule trøya.

– Det er en drøm som endelig går i oppfyllelse, og et mål jeg har hatt lenge. Sola er den beste klubben i distriktet, forteller hun.

Aasen har fått spille litt for Solas elitelag de siste kampene i denne sesongen, på utlån fra SIF, og nå er hun altså klar for å fortsette. Så lenge operasjonen hun skal ha på den ene ankelen blir vellykket. Ungjenta har vært skadet lenge, og forteller at hun ikke har spilt ordentlig håndball på et år:

– Jeg syns det er utrolig kjekt at Sola viser interesse selv om at jeg er i den situasjonen jeg er. De har sagt at de ser på meg som en som kan bli god, og det setter jeg enormt pris på.

– Ingen garanti

Aasen forklarer at hun har et lite, ekstra ben i den ene ankelen. Trolig har benet vært der hele livet hennes. I juni skal hun opereres i Ålesund. Restitusjonstiden er på 6-8 uker.

Det hele startet med tretthetsbrudd og andre vanlige skader. Aasen var mye «av og på», men legene fant aldri helt ut hva årsakene var. Før nå. Likevel er det ikke sikkert en operasjon hjelper.

– Det er ingen garanti for at dette er mirakelkuren. Det kan godt være at jeg har en ankel som rett og slett ikke tåler håndballspilling. Nå gleder jeg meg veldig til å få i gang operasjonen, og håper på gode resultater. Jeg må ikke ta sorgene på forskudd, men går ikke operasjonen slik jeg håper, så kan det godt være at jeg må gi meg, sier hun.

Vil studere medisin

Dersom operasjonen viser seg å ikke fikse ankelen, er 18-åringen fast bestemt på å studere medisin når hun er ferdig med videregående om et drøyt år.

– Jeg har veldig lyst til å komme inn på medisin, enten i København, Polen eller Ungarn. Jeg har alltid vært interessert i kropp, trening, skader, og det å hjelpe andre, sier hun.

Nå går Aasen 2. året på toppidrettslinjen ved St. Svithun videregående.

En god mulighet

Skulle operasjonen derimot fikse Aasens ankel, er hun veldig klar for å prøve seg i 1. divisjon. For sin egen del syns hun det er greit at Sola rykket ned, men hun håper også på opprykk innen sesongen er over.

– 1. divisjon er en god mulighet for meg. Det var kjekt å få prøve seg i Eliteserien, men jeg kjenner at det er et nivå jeg ikke tar helt enda. Som lag er det kjipt å være i 1. divisjon, men så er vi også et utrolig sterkt lag her, sier hun.

Aasen spiller høyrekant – det samme gjør Silje Stangeland som også har signert for den neste sesongen. Ungjenta tror dette, kombinert med rehabiliteringen fra operasjonen, gjør at hun får lite spilletid.

– Jeg må bruke tid på å trene meg opp, og jeg har en lang rehabiliteringsperiode foran meg. Men jeg ser veldig opp til Silje Stangeland, og gleder meg til å få lære av henne. Nå gleder jeg meg bare til oppkjøring og sesongstart, avslutter hun.

 

Bilde: Faksimile fra Solabladet