Bonne chance à Tonje! – Sola

Bonne chance à Tonje!

Etter sesongslutt er det flere i Sola-troppen som nå har spilt sin siste kamp i Soladrakt, i hvertfall for denne gang. Tonje Lerstad er en av spillerne som reiser videre, etter en sesong i Åsenhallen.

Vi tok en prat med henne, om hvordan tiden hennes i Sola hadde vært, og hva planene nå er videre.

Hvordan har din sesong vært i Sola? 

Jeg har hatt en fantastisk sesong i Sola! Sportslig vil jeg si vi har levert over forventning, både i seriespill og spesielt i Europaligaen.

Hva er ditt høydepunkt fra sist sesong? 

Høydepunktet denne sesongen har absolutt vært å spille i Europaligaen. Jeg har tidligere spilt i denne turneringen, men aldri vært med på å komme helt til kvartfinale, så det å nå det med Sola på første forsøk var veldig stas. I tillegg har det vært veldig gøy å få reise rundt i Europa igjen med en så flott gjeng. 

Hva kommer du til å huske best fra din tid som Sola-spiller?

Det å spille for et så bra hjemmepublikum! Årets sesong sto jo i stor kontrast fra fjorårets sesong, men det å spille i Åsenhallen foran et heltent publikum er en opplevelse jeg kommer til å ta med meg videre. Det har virkelig vært et år der det har vært gøy å være håndballspiller! 

Hvor går veien videre? 


Nå går veien videre sørover, og jeg skal fra neste sesong spille for ES Besancon Feminin i Frankrike. Der venter en helt ny liga, samt Europa-spill, så det blir utrolig spennende. 

Hva tror du om Solas sjanser neste sesong? 


Jeg tror Sola kommer til å holde seg stabilt i toppen også neste sesong. Det er stort sett det samme laget som i sist sesong, så samspillet kommer til å bli enda bedre enn i fjor. Det blir svært spennende å se hvordan det går i Europa. Skal bli hardt å levere like godt, men alt er mulig! Kanskje vi møtes der 🙂 


Vi ønsker Tonje lykke til på nye eventyr i Frankrike, og takker for en kjekk sesong her sammen i Sola. Kanskje krysses våre veier igjen!