Bli kjent med Veronica Berntsen – Sola

Bli kjent med Veronica Berntsen

Veronica kommer fra 2.divisjonsklubben Rival, og ønsker som bakspiller for Sola HK å bidra med tøffe satsinger i ankomstfasen og angrepsspillet.

Navn: Veronica Berntsen
Nr.: 6
Posisjon: Bakspiller
Fødselsdato: 19.05.1989

Veronica har tidligere spilt for Rival og Åkra, og kom denne sesongen fra Rival (2.divisjon) for å spille 1.divisjon med Sola HK. Hun merket tidlig at tempoforskjellen på trening og i spillet var ganske mye raskere enn det hun var vant til. I tillegg var det tøffere duellspill, og deretter ikke like lett å stupe igjennom forsvarerne som det har vært i divisjonen under. Veronica er ei beskjeden jente, men hun tror hun kan bidra med temposkifter og tøffe satsinger i angrep.

Hennes største utfordring på banen er å ikke tenke så mye, men heller senke skuldrene, være rolig i situasjonene og bare ha det gøy med ballen. Selv om Veronica satser tøft på treninger, ønsker hun å bli enda tøffere, og spesielt i andre del av banen – som forsvarsspiller. Mens i angrepsspillet ønsker hun å forbedre samspillet med linjespillerne. Veronica beskriver seg selv om en sta person, noe en gjenkjenner på banen der hun helst ikke vil gi seg. Antageligvis følger hun mottoet sitt: Det er meg det kommer an på.

For å få rett fokus har hun gjerne med musikk på trening, og den beste treningslåten fortiden er All night med Icona Pop. Før kamp har hun ingen spesielle ritualer, men har den siste tiden funnet ut at hun alltid må ta på høyre håndballsko først. Dessuten kaster hun alltid med undertegnede, der hun på siste langpasning må fange ballen mellom beina. På dårlige dager trenger hun tre forsøk..

På privaten har hun kjæreste, som forøvrig møter opp til samme tid som spillerne i Åsenhallen (halvannen time før avkast), og heier fremragende sammen med familien til Veronica. Det liker vi! På dagtid studerer Veronica på Universitetet der hun går master i økonomi og administrasjon. Utenom på parketten og sittende på skolebenken liker hun seg på fjellet hvor hun spenner på slalåmskiene og nyter farten nedover bakkene.

Hun beskriver seg som en snill og strukturert person. Veronica er så snill at hun lar de som vanligvis snakker i ett sett og høyest fortsette med dette, mens hun stille og beskjeden kan sitte med et lurt smil om munnen og le (av) med skravlebøttene. Det skal ikke mange (dårlige) vitser til før latteren sitter løst hos jenta fra Haugesund! Det skal sies at vi alle skvatt litt i bussen på vei hjem fra bortekamp hvor vi møtte på mye veiarbeid, omkjøringer og omveier  – da var ikke lenger smilet på plass hos Veronica. Uten å si en lyd hele veien hjem fra Kristiansand,  sier hun plutselig; ”Altså, nå e eg så trøtte at eg konne grene”. Da var det vår tur til å få oss en god latter 🙂

 

Hvem på laget…

 

– gir deg mye bank på trening?
Du får som regel bank uansett hvem som står mot deg, men kanskje Marianne eller Sherin, siden det er dem jeg som oftest møter i spillsituasjoner.

 

– får deg til å le mye?
Det er det ganske mange som gjør, men Mona får meg ofte til å le på grunn av sine ville påfunn. Her om dagen badet hun i en sølepytt utenfor hallen!

 

– tror du strikker mest?
Den var vanskelig! Tror egentlig ikke det er noen på laget som strikker noe særlig, men Susann er jo eldst, så kanskje hun har begynt å strikke 😀

 

– ville du sikret deg til å spille på ditt fotball-lag?
Da ville jeg hatt Heidi! Hun gir alltid alt, og har et bra skudd og gode finter.

 

– ville du spurt om veien når vi ikke visste hvor vi skulle?
Marianne. Når vi er ute og reiser har hun som regel god kontroll på hvor ting er og hvor vi skal.

 

– har høyest musikk på høretelefonene i bussen?
Sisse eller Sherin! De er begge glade i høy musikk.

 

– tror du kan spille flest instrumenter?
Malene er glad i å synge, og spiller piano, så hun kan sikkert spille noen flere instrumenter også 😉

 

– er ofte treningspartneren din når det er egentrening?
Jeg bor jo med Sisse, så vi går gjerne sammen og trener.

 

– syns du er mest hissig når temperaturen stiger på trening?
Alle kan nok bli litt hissige innimellom, men jeg vil kanskje si Heidi. Hun har et stort konkurranseinstinkt og vil alltid vinne.

 

Dilemma:

– Selge alle julegavene du fikk på finn.no, eller bli bitt av tre forskjellige hoggormer førstkommende sommer?

Da tror jeg det måtte bli å selge alle julegavene mine på finn.no. Kanskje noen ville blitt såret av det, men jeg kunne jo solgt dem billig til noen jeg kjente og kjøpt dem tilbake. Jeg hater slanger, og siden hoggormer er farlige og giftige, ville jeg om jeg kunne velge – aldri blitt bitt, og i hvert fall ikke tre ganger samme sommer…

 

– Hvis du var et dyr, hvilket ville du helst være?

Ville vært en gepard. Verdens raskeste, men også smidig og spenstig!