Bli kjent med Therese – Sola

Bli kjent med Therese

Jenta er fra Fiskå og er vår spiller nummer 15. Kantspilleren trives godt med brett på beina, VISA-kortet i hånda eller med fargerike løpesko. Foreløpig har hun Solas rekord på 3000 meter - og på skoinnkjøp.

Navn: Therese Neverdahl Nordbø
Nr.: 15
Posisjon: Kantspiller
Fødselsdato: 
16.01.89

Therese har erfaring fra håndball i klubbene DHG Odense Håndbold, Staal Jørpeland, Stavanger IF og Fjellhammer, før hun nå spiller sin femte sesong for Sola HK. Det var en minnerik opplevelse da hun var med på opprykk fra 1.divisjon til Postenligaen i 2010. Det var en fantastisk opplevelse å være del av å oppnå et felles mål som laget hadde kjempet hardt for.

Nå er målet hennes å bidra til nytt opprykk. Det er der hun mener laget hører til og ikke minst synes hun det er morsomst å spille i den øverste serien i Norge. Personlig ønsker hun å være en av dem som tar den tyngste jobben for å nå opprykksmålet, og dermed være uunværlig for laget.

Hennes største utfordring er henne selv. Å ha troen på egne ferdigheter er ingen selvfølge. For Therese handler det mye om det mentale arbeidet rundt det å være håndballspiller. Hun vet hvor viktig det er å slippe seg løs og tenke minst mulig på utfallet, men å gjennomføre er ikke alltid like lett. Samtidig ønsker hun å jobbe med å bevare roen i stressede situasjoner, og ta de riktige avgjørelsene.

Knut Ove vil at Therese skal fokusere på kortsiktige mål som er konkrete og oppnåelige. Det synes hun er vanskelig, men sammen med det mentale arbeidet ønsker hun som kantspiller å ta med seg tøffheten i forsvaret fremover, for å bidra til godt spill.

Ritualer før kamp opptar henne lite. Likevel vet vi at hun må, under alle omstendigheter, sitte ved siden av Susann i garderoben. Hun synes det er viktig å ha «gamla» ved siden av seg, både for å få gode råd – men også for å få seg en god latter av Susanns spesielle påkledning. Dessuten må hun lekeslåss litt med Sunniva rett før innløpet til kamp.

Treningsmusikken er nedprioritert nå som OL er aktuelt på TV. Når hun først setter på musikk kan det være hva som helst, men ofte blir det Kaizers Orchestra, Lissie, Bon Iver eller Veronica Maggjo sine låter.

På banen ønsker Therese å bidra med positiv energi, glede og fighterspirit. Hun vil gi alt slik at medspillerne får maks utbytte av øktene og deres potensiale. Når vi får nye spillere på trening liker hun å ta dem godt i mot og inkludere dem i gjengen, spesielt med tanke på de unge som får hospitere hos oss. Det er fremtiden i Sola – så hun mener det er ekstra viktig å ta vare på dem.

 

Hvem på laget….

– tror du lager flest kloremerker?
Jeg tror ikke, jeg vet – at det er Sherin! Jeg har mange arr etter henne som bevis også 🙂

– er ofte treningspartneren din når det er egentrening på programmet?
Det er ALLTID Silje. Uansett om det er egentrening eller fellestreningen. Vi har alltid mye å snakke om, og hun gjør meg glad!

– tror du ville meldt seg først til dansebattle?
Garantert Sisse Marie! Vi må alltid ha oss en dans før kamp hvis rett sang dukker opp under oppvarmingen 😉

– ville du blitt invitert av på en treretters middag?
Jeg sier ja takk uansett hvem som hadde invitert meg! Men jeg tror Susann hadde vært en god vertinne, og vi liker mye av det samme. Da kunne vi kanskje avsluttet med en sånn rød-prikkete-på-hele-kroppen-energi-drikke? 😀

– tror du er mest håndballnerd?
Haha, det er desidert det letteste spørsmålet. Det er Malene. Hvis du lurer på noe om spillere, lag, posisjoner, regler, plasseringer, sivilstatuser (?), rykter om klubbytter, utenlandske lag, landslag, serier, fjoråret – ja, spør Malene. Hvis du tror det bare gjelder jentelag og spillerne der så tar du feil, guttene er hun også godt oppdatert på 😉

– får deg ofte i godt humør?
Det er vanskelig å svare på siden det er så mange. Mona treffer meg godt, også Marianne! Men mange gode sjeler på laget, så det er vanskelig å plukke ut noen egentlig.

– tror du er mest reisevant?
Reisevant ja! Det må jo være Susann. Hun har jo hatt foreldre som har bodd i utlandet, og hun har selv bodd litt rundt omkring – blant annet Australia og Frankrike.

– tror du har betalt mest til botkassa foreløpig?
Vil egentlig si søte Malin (Holta, tidligere spiller), for hun leder nok fortsatt selv om hun bytta klubb før denne sesongen. Nå er det nok Sisse Marie. Har hørt rykter om at hun har gjeld til botkassa, og at summen bare feiter seg opp med masse renter. Forresten har hun ikke fullført straffen etter kortspilltapet i UNO sist vi var i Oslo, så der venter det nok enda en saftig bot – kjære Sisse!

 

 


Foto: Privat


Det tilbringes mange timer i håndballhallen, men døgnet har tjuefire timer – og de resterende timene går blant annet til jobb som ingeniør hos Halliburton. Ellers elsker hun å ta seg en tur på fjellet med pudder og snowboard så fort sjansen byr seg! Dessuten er hun veldig glad i å reise, jo lenger unna – desto bedre! Du ser henne gjerne på line, med et surfebrett i hånda eller rullende på longboard.

Therese påstår selv hun har få talenter, men avslører at hun i nesten ti år har spilt piano og i korps.  Sistnevnte var visst ingen stor suksess, mens med trening oppnår Fiskå-jenta resultater.

Denne jenta er en av de sterkeste på styrketester, og har fortsatt rekorden på 3000 meteren (10:59). Når vi entrer friidrettsbanen er alltid målet å holde følge med denne løpsmaskinen, men etter noen få runder ser du ikke lengre ryggen. Hun beskriver seg selv som en seig person, og det er hvertfall et faktum når det kommer til løpsdelen i våre fysiske økter.

Når det kommer til seighet, har vår moteriktige spiller flere seige egenskaper. Hun har nemlig en sans for shopping (les: shopoholiker). Hun kan godt tilbringe tid på kjøpesentre og etter endt dag bære med seg (mange) poser. Ellers er netthandel et godt brukt alternativ!

I tillegg til klær på soverommet har hun et eget «oppbevaringsrom» for alle hennes innkjøp av klær og sko. Sistnevnte er nok favoritten, og noen påstår at hun kanskje har hundre sko liggende. Det hadde vært artig å få telt disse skoa, en gang for alle, for Therese selv innrømmer ikke alltid at hun har så mye..


Foto: Privat. Hittil bare en pose i hånda.

 

Hun beskriver seg selv som en lojal person, også sett utenom lojaliteten i forhold til trening og shopping. Dessuten er hun nysgjerrig og pratsom, spesielt når det er snakk om å spleise andre på laget med gutter hun kjenner. Enkelte føler seg spesielt truffet på det området.. 😉 Hun er derimot ordknapp når det blir snakk om hennes eget kjærlighetsliv.

Therese beskriver forbildet sitt, Marit Bjørgen, som  tidenes tøffeste og råeste kvinnemenneske. Er ikke tvil om at Fiskåjenta er inspirert av Norges skiløper. Når hun selv arbeider mot å nå målene sine har hun for øyet at: Det er i motbakker det går oppover. Et ganske oppbrukt sitat, men like gjeldende. Selv om man møter mye motstand og føler at alt håp er ute, lover hun at man kommer styrket ut av det. Det viktigste er å stå på og gjøre sitt beste – så vil man til slutt lykkes er hennes ord!

Denne spreke jenta er ganske utålmodig, og derfor synes vi det er positivt at hun stiller til start i noen løp, så får hun brukt opp energien sin litt ekstra. Det er vel kun konkurrentene i løpet som ikke liker å se henne til start, for som oftest vinner hun. I fjor fikk hun bestetid på Strandamila. Hun har også løpt noen år i Oslos gater under Holmenkollstaffeten i eliteklassen for GTI (Glad Trim Internasjonal Idrettslag).


Foto: Privat. Etter Strandamila.

 

 

Dilemma…

– Alltid holde deg på bakkenivå (1.etasje), eller kun benytte deg av vinduer i stedet for dører?
Dilemma du liksom, denne var lett. Absolutt å bare benytte vinduer! Tenk hvor gøy og skummelt det hadde vært å klatre oppover høye bygninger for å komme inn i rett etasje. Jeg elsker å klatre, liker høyder og utfordringer. Jeg ville nok funnet opp noe likt spindelvevet til Spiderman, da hadde jeg nok blitt den kuleste jenta i gata! Tenk hvor kjedelig det hadde vært å være på bakkenivå hele tiden da, boring!

 

– Hvis du var et dyr, hvilket ville du helst vært?
Dyr, nei æsj! Jeg er ikke et dyremenneske, men hvis jeg måtte velge hadde det blitt ørn – og bare seilt rundt. Eller kanskje en apekatt! Kan jeg forresten si en havfrue? Det er jo nesten et dyr.. 😀