Bli kjent med Sisse Marie – Sola

Bli kjent med Sisse Marie

Det er mye liv rundt dansken. Hun mener hun kan ligne en løve, både med tanke på det store håret hennes og det voldsomme jubelbrølet etter en god redning! Bli kjent med vår single moroklump som alltid er med på noe gøy.

Navn: Sisse Marie Bøge Fahlberg
Nr.: 69
Posisjon: Målvakt
Fødselsdato: 
02.07.93

Sisse Marie har tidligere spilt for de danske klubbene, Randers HK og Kristrup BK. Håndballmessig synes hun ikke overgangen fra dansk håndball til norsk håndball er annerledes. Hennes erfaring første sesong i Sola HK er at Norge og Danmark ligner mye på hverandre i væremåte, spillestil og mentalitet.

Den energiske jenta har glidd godt inn i miljøet og fått mange gode minner allerede med de gulkledde. Ofte skjer det mye artig med eller rundt henne, og hun får utfordringer som hun tar på strak arm. All latteren etter sprøe hendelser har satt seg godt i minnet hos målvakten vår.

På håndballbanen har målvakten vår utviklet seg både fysisk, teknisk og mentalt i spillet. Hun mener også at hun har utviklet seg på det personlige plan ved å bli mer selvstendig og rommelig. Hun er overrasket og takknemlig over mye spilletid på parketten, og for å få muligheten til å ta ansvaret som skal til som bakerste skanse.

Dansken vår har et stort temperament, og er bevisst på at hun enda har mye å lære, blant annet å balansere temperamentet sitt. Selv om det kan koke til tider mener hun det er godt å gi positiv energi og vilje. Alle som har tatt turen til Åsenhallen har nok vært vitne til ett eller flere jubelbrøl fra vår kjære målvakt! Det skal nevnes at i siste kamp mot Fredrikstad på bortebane fikk publikum seg en god latter og brede smil etter Sisse Maries høylytte jubel etter en strafferedning. Det er sånn det skal være! 🙂

Hun brenner for treningen og spillet – og vet hvor mye det smitter over på andre med med vilje, tæl og glede. Hun prøver alltid å samle gjengen og ha en god tone med alle. Det er ikke vanskelig å slå av en prat med denne jenta, selv om det kan være vanskelig å forstå hva hun sier til tider…

 

Hennes største utfordring som målvakt er å holde rett fokus gjennom en hel kamp, der hun blir stående litt «alene» på motsatt banehalvdel. Dansken har et ønske om å komme i bedre form for å bli hurtigere i målet, og samtidig vil det hjelpe på fokuset både i trening og kamp. Når hun trener bruker hun ofte festmusikk med masse bass. Denne musikken hører vi også godt i bussen på vei til bortekamp. Hun trykker sjelden volumet ned for å si det sånn!

Sisse Maries kortsiktige mål er å vite hvordan neste år blir håndballmessig. Langsiktig ønsker hun å bli i «håndballverden» så lenge hun syns det er gøy. Drømmen er å spille på minimum 1.divisjon og helst den øverste ligaen om det er mulig. Hun er fast bestemt på å legge alle krefter i hard jobbing for å nå målene sine.

Som inspirasjon har hun hatt den danske målvakten, Karin Mortensen, som forbilde siden ung alder. Etter hvert som Sisse Marie ble eldre har hun sett opp til Chana Masson, som viser en enorm glede og utstråling. Deretter er det ingen stor overraskelse at Nicklas Landin er en stor favoritt hos dansken. Hvis jeg en gang bare bliver halvt så god som ham, så ville jeg blive glad! er Sisses ord.

På kampdagen har hun ikke noen spesielle ritualer. Hun kan finne på å endre eventuelle ritualer fra kamp til kamp. Hvis hun har gjort noe spesielt før en kamp vi vinner, så skal hun gjøre det samme neste kamp. Dersom vi taper blir det omvendt. Forøvrig skal hun alltid ta på høyre sko først, og oppvarmingen skjer i drakta.


Her for dansk håndball

 

Hvem på laget…

– snakker mest?
Det er helt sikkert Mona! Hun har alltid et eller annet å dele med oss andre, også går det samtidig så hurtig at hun sikkert kan rekke å fortelle dobbelt så mye som oss på samme tid 🙂

–  er ofte treningspartneren din?
Det må helt sikkert være Veronica, da vi bor sammen så får vi det alltid til å passe – det er perfekt!

– har flest rosa klær i skapet?
Når jeg ikke kan ta meg selv, vil jeg si Sunniva. Hun er veldig pikete, så er sikker på at det er gjemt masse rosa klær i hennes klesskap hjemme 🙂

– ville du blitt invitert av på kino?
Det er helt klart Sherin. Hun er alltid så flink til å invitere, og jeg er sikker på at vi ville hatt en riktig hyggelig kino-date sammen!

– er et ja-menneske?
Det er ingen tvil om at det er Malene. Hun er alltid glad og frisk. Jeg tror ikke den jenta har en negativ tanke gjemt i sitt hodet!

– forstår dansk dårligst?
Det må også bli Malene. Av en eller annen grunn ender det alltid med at Malene ikke forstår hva jeg sier til henne 50% av tiden, men hun prøver.. Har også hørt at hun har begynt å snakke litt dansk i ny og ne!

– ville du sikret deg på ditt fotball-lag?
Mini. Hun er god i målet og jeg vil gjøre ALT for ikke stå i mål. Da vil jeg heller være i angrep og fiske etter ballen når jeg først har sjansen til å skåre 🙂

– hadde du meldt på «Skal vi danse»?
Jeg ville helt sikkert valgt Susann eller Mona. De to er geniale på dansegulvet! Når vi andre står på dansegulvet og lader bass-armen, roboten eller lignende, finner de to alltid en partner og danser pardans. De svinger folk rundt og blir svunget rundt, de danser en frekk tango eller rumba, alltid klar for alle slags typer dans.

– ville du tatt med deg til Danmark på ferie?
Den er vanskelig. Jeg ville tatt med alle hvis jeg får lov! Jeg synes jeg kommer godt ut av det med jentene og ville hatt en god ferie med hvem som helst 🙂

 

Utenom håndballen jobber Sisse Marie som Vekter i Maersk Drilling. Det første hun nevner som en stor forskjell fra å bo i Danmark er prisene. Det er dyrt i Norge, så hver gang hun får besøk fra hjemlandet har de et stort lager med matvarer og diverse for å fylle opp skap. Hun har forøvrige begynt å like horisonten med fjell og berg overalt, selv om hun ikke er noe fan av å gå opp og ned disse bakkene når vi er på tur med laget..

Ellers liker Sisse Marie å tegne og male når hun får tid. Det er noe hun har gjort siden hun var liten og er ofte en ting hun har sammen med sin mor. Dansken beskriver seg selv som ei utadvendt jente da hun er svært snakkesalig og rommelig. Videre er hun «med på den værste», der hun mener at hun har en god humor som elsker å finne på tull og tøys. Sisse er alltid klar for en utfordring! I tillegg ser hun det gode i alle og mener det er viktig at alle skal få en sjanse og være en del av et fellesskap, derav ordet «rar» i betydning koselig eller omtenksom.

Denne jenta har ingen «skjulte» talenter, for hun er en person som ville vist og fortalt alle om det eventuelle talentet! Hvis hun skulle sagt noe ville det vært at hun tidligere har vært en japaneser. Hun er nemlig veldig god til å lage sushi og elsker dekorering og arrangere i forbindelse med dette.

Sisse Marie er ei jente med et stort glis og mye hår. I garderoben har hun alltid hårsprayen klar, noe vi andre også nyter godt av. Siste kampen var det ikke nok igjen til henne selv en gang… Ellers ser du henne gjerne rullende ned en bakke, syngende for seg selv, løpende inn og ut av garderoben, spisende på noe, handling på Starbucks, flørtende rundt med noen gutter eller… politibetjenter? 😉  Hun er overalt, og oftest har hun aldri på seg ytterjakke! Likevel klager hun på at det er så kaldt i Norge. Rart hun ikke har blitt mer syk..

Livsmottoet hennes lyder som følger: I’d rather be hated for who I am, than loved for who I am not! Hun er klar på at hun er som hun er, og hvis andre ikke liker det – så er det heller synd for dem. Ellers har hun et motto hjemme i Danmark som hun er kjent for der: Jeg er den bedste! Dette har hun sagt bevisst for å ha troen på seg selv om at man faktisk er den beste.

Dilemma…

– Aldri gå ut igjen, eller bo i lavo UTE resten av livet?
Synes ikke den er så svær for mig for jeg er bestemt ikke noget ude menneske. Tror min mor har prøvet at tvinge mig ud i alt den tid jeg var barn. Det eneste tidspunkt jeg vil være ud på nu, er når der er sommer, sol og 30 grader, så at bo i en lavo UTE resten af livet er bestemt ikke noget mulighed for mig!


– Hvis du var et dyr, hvilket ville du vært?
Jeg tror jeg ville vært en løve, fordi løver har et kæmpemæssigbrøl lidt ligesom når jeg midt i en kamp kommer med en kæmpe jubelscene. Og samtidig har jeg ofte fået af vide at mit hår minder om en løve manke 🙂
 

 

Av Malene Folkvord