Bli kjent med Sara – Sola

Bli kjent med Sara

Sara Aarsvoll Svarstad er lagets yngste spiller og spiller sin første sesong i Soladrakt. Vi vil tro at hun trives i rollen som yngst, der hennes oppgaver er å gjøre som vi andre ber henne om, sove på den dårligste senga, bære på flasker og utstyr for laget.

Navn: Sara Aarsvoll Svarstad

Nr: 4

Posisjon: Bakspiller, midt

Fødselsdato: 16.januar 1997

 

Vår yngste spiller har sin første sesong for Sola HK. Tidligere har hun spilt for Bogafjell IL og Austrått IL. På trening har Sara mye innsats og vilje til å utvikle seg som spiller. Det hun spesielt ønsker å forberede seg på er angrepsspillet, der hun jobber med finter og distanseskudd for å bli en farligere spiller på mål. Dessuten ønsker hun å forbedre samspillet med strek. Hennes inspirasjon på håndballbanen er dansken Kristina Mulle Kristiansen, som er en smart og temposterk håndballspiller.

For å bli bedre trener Sara så mye hun kan, og treningslåten som alltid får henne i rett modus er for tiden Remember the name med Fort Minor. I tillegg fester hun mottoet ”Hard work beats talent, when talent doesn’t work hard” bak øret og gir gass på trening! Hun mener hun ikke har noen spesielle ritualer før kamp, men Sara pleier alltid  å trikse og leke seg med fotball sammen med undertegnende og Mona, før vi begynner med løp og felles oppvarming. På vei til bortekamper ser du Sara med en skolebok, enten er det prøve eller innlevering som må gjøres!

Sara går sitt første år på Sandnes videregående skole på studiespesialisering. Feriene tilbringes helst på hytta i Risør med familie og venner. Her har nok hun og familien tilbrakt mange av treningsøktene sine! Tidligere gikk Sara på turn, der hun blant annet gikk i spagat og kunne ta dobbelsalto på trampolinen. Denne mykheten og bevegeligheten har vi dessverre ikke vært vitne til i Sola HK, der vi observerer at hun så vidt klarer å tøye.

Hun beskriver seg selv som en leken og viljesterk systematiker. I tillegg er hun ganske distré, der spesielt gjenstander mistes og hun glemmer hvor hun hadde det sist. I den sammenheng skal det nevnes at hun har god erfaring med å levere romnøkkelen til hotellet – uten å levere selve nøkkelen, men informere om at de er mistet. Selv om Sara påstår at hun ikke kan finne nøkkelen noen steder, har hun flere ganger opplevd å finne nøkkelen blant sine ting når hun kommer hjem… Det må også tilføyes at Sara har en lei tendens til å legge mobilen i setelommen foran i flysetet, og gjerne glemmer at hun har gjort det, noe som førte til at vi nesten stoppet flyet fra Volda for at hun skulle hente mobilen sin. Sekundet før vi iverksatte dette, ”fant” hun mobilen… Hun har derimot hatt voldsom stigning i å huske bagen med vannflasker, det kommer seg nå!

 

Hvem på laget…

uttaler navnet ditt med riktig tonefall hver gang?
Har visst et navn som er vanskelig å uttale for spillerne på laget. De fleste begynner å komme seg, men det er nok enda ikke noen som sier det riktig hver gang.

 

tror du lager flest kloremerker?
Har et arr på armen etter Susann. I tillegg har jeg også kjent at Sherin er god med neglene.

 

utnytter deg mest til å gjøre ting fordi du er yngst?

De fleste er ganske gode til å sende meg for at jeg skal gjøre ulike ting. Da vi var i Volda måtte jeg løpe rundt i hele hallen for å finne noen som kunne gi oss toalettpapir. I mellom tiden satt Susann på do og ventet. Utenom dette bærer jeg mye på flasker og annet utstyr for laget.

 

er ofte treningspartneren din når det er egentrening på programmet?

Når det er øvelser to og to på trening eller egentrening, trener jeg mest med Sherin. Vi er ofte sammen og pusher hverandre.

 

ville du sikret deg til å spille på ditt fotball-lag?
Jeg ville sikret meg Mona eller Heidi. Mona fordi hun er crazy og alltid gir alt, og Heidi fordi hun har noen frekke finter og et godt skudd.

 

ville spurt om veien når vi ikke visste hvor vi skulle?
Det hadde jeg spurt Marianne! Etter som hun har enn innebygd GPS, så hadde nok hun visst hvor jeg skulle gått.

 

har høyest musikk på høretelefonene i bussen på vei til kamp?
Har ikke lagt merke til at noen hører veldig høyt. Jeg hører selv på musikk i bussen, så hører ikke hvor høyt de andre har det.

 

sørger for at du husker alt det du glemmer (mobil, jakke, sko, flybillett osv.)?

Malene! Hun stiller meg alltid kontrollspørsmål om jeg har husket alt før vi reiser noen plass. Dette er jeg veldig takknemlig for, selv om jeg i det hun spør finner ut at jeg ikke vet hvor det er.. 🙂

 

Dilemma:
Ville du vært deltaker i TV-programmet ”Skal vi danse” eller ”The Voice”?

For å være ærlig så er jeg utrolig dårlig både til å danse og synge.. Hvis jeg måtte velge så måtte det blitt ”Skal vi danse”. Der får jeg gå i flotte kjoler og lært meg å danse skikkelig. Problemet mitt hadde vært å danse i høyhælte sko, noe jeg ikke klarer å gå på engang! Når det gjelder ”The Voice” så ser det kult ut å være deltaker der, men vanskelig å velge dette med min sangstemme…

 

Hvis du var et dyr, hvilket ville du helst være, og hvorfor?

Jeg ville vært en gepard. Da kunne jeg løpt fra alle og vært et dyr som de andre fryktet.