Bli kjent med Malene – Sola

Bli kjent med Malene

Det er tid for å bli kjent med ”journalisten” på laget med mange hobbyer. Lærerstudenten skulle nok ønske at det var mer enn 24 timer i døgnet slik at hun -etter vår mening - endelig kan få sin etterlengtede prince charming.

Navn: Malene Hellern Folkvord
Nr.: 18
Posisjon: Linjespiller
Fødselsdato:  18.05.92

Malene har sin tredje sesong i Sola håndball og har tidligere spilt for Ramnes, Tønsberg turn og Stavanger IF. Hennes beste minne fra håndballen var å vinne serien med SIF forrige sesong, og hun ser fram til flere gode minner på håndballbanen.

På banen ønsker hun å bidra med innsats og fighter-spirit. Hun vil også gjerne bidra med kommunikasjon mellom spillerne, både på trening og kamp. Malene er en god lagspiller som mener at sammen finner vi gode løsninger og sammen blir vi gode. Håndballmessig vil hun bidra med fart i kontra og ankomst, samt bevegelighet i angrepsspillet. Jenta liker å spre godt humør både på og utenfor banen.

Malene mener at det alltid er noe å bli bedre på, derfor har hun mange utfordringer på håndballbanen. Først og fremst er det forsvarsspillet hun vil forbedre, hennes høyde er en utfordring i midtforsvaret og må kompensere for dette med en mer aggressiv og taklende spillestil. Jenta har en tendens til å bli litt for ”heit” noen ganger og trener på å taime taklingene med riktig skråstilling.

Hennes kortsiktige mål er å ta stegene som forsvarsspiller, bli stabil og trygg i sin rolle og å forbedre råskapen sin. Det gjelder å kaste seg inn i situasjoner, være først på ballen og være den mest irriterende forsvarsspilleren sier jenta fra Ramnes. Fremover ønsker hun å jobbe med å ta seg bedre tid i skuddavviklingen, der hun av og til kan bli litt ivrig.

Malene har flere ritualer hun må gjennom før kamp. Det første hun gjør før oppmøte på hjemmekamper er å gå en tur rundt Mosvannet med Kimberley. Ofte tar hun på seg sitt fineste tøy i tilfelle drømmeprinsen skulle dukke opp, og vi tror at nå som våren nærmer seg blir buksene kortere og t-skjortene mindre 😉 Hun er alltid raskt ute av garderoben for å trikse litt med fotballen sammen med Mona og Sara. Hun kaster alltid med Veronica og må avslutte siste langspasning med et kast mellom beina som Veronica fanger mellom sine.

Malene har en storesøster som spiller for Storhamar i Postenligaen, på mange måter er det henne hun ser opp til. De har samme posisjon på banen og har lik spillestil. Når Malene er hjemme på bygda trener de sammen og pusher hverandre til å bli bedre. Storesøster er en stor kilde til inspirasjon og motivasjon.

Et annet stort forbilde til Ramnesjenta er strekspiller Heidi Løke mest på grunn av hennes enorme treningsvilje. Hun har ekstreme kvaliteter som linjespiller og er dessuten en lavere type som er mer bevegelig i spillet. Malene tenker gjerne på samme måte som henne og lærer mye av å se på video av henne.

For å gire seg opp til fysisk trening hører hun gjerne på Eminem eller rockesanger. Det må være sanger med god beat og drive i, som motiverer henne til å gi alt. En av hennes favorittsanger akkurat nå er ”Feelin’myself” med Will.I.Am, men slageren Eye of the Tiger går heller aldri av moten.


Hvem på laget…

– er den dårligste taperen når det er konkurranser, og hvorfor?
Det er mange dårlige tapere, så det er vanskelig å plukke ut. Jeg må faktisk ta tre stykker, og det er de eldste – Susann, Marianne og Heidi. Hvis noe skjer som egentlig er brudd på regel, men det er fordel for dem – så brytes regelen og det blir godkjent. Mens hvis et annet lag begår samme brudd, godkjennes det ikke. Dessuten driver de med feigt spill for å sikre en seier… Marianne for eksempel, kastet ballen med vilje over til hall B, bare fordi de ledet ”kjegleleken”. Da var jeg så sinna, og heldigvis TAPTE de!!!!

– er ofte treningspartneren din når det er egentrening på programmet, og hvorfor?
Kimberley er veldig ofte treningspartneren min, men Ida Marie Aasen er også ofte med. Jeg trives i deres selskap og liker å være seriøs med treningen. Det er begge to, og vi pusher hverandre – gir hverandre råd og tilbakemeldinger for best mulig resultat.

– kunne du delt leilighet med?
Den er vanskelig, for det går an å bo med alle! Velger jeg Mona må jeg snu om på døgnet, mens velger jeg Veronica måtte jo hun avbrutt planene om å flytte med kjæresten. Jeg vet jeg kunne bodd med Kimberley, for jeg overnatter ofte hos henne, men i og med hun er opptatt og har Tord, hadde det nok blitt Ida Marie Aasen eller Johanne Basso. Småtrolla som sprer mye glede og har like interesser som meg. Ellers er det vel på tide at Sunniva finner en leilighet? 😉  

– ville du blitt invitert av på kino?
Jeg skal prøve å ikke svare alle, selv om jeg faktisk kunne dratt på kino med alle. Hvis jeg skal velge kunne det blitt Sunniva, og da hadde vi kost oss med mye godt i munnen og på lerretet!

– hadde greid seg best i en boksekamp?
Jeg ser for meg en som er fotrapp, smart og evner å slå. Å slå kan i hvertfall Mona, det kan jeg bekrefte etter hun ”bitch-slapped” meg i ansiktet en gang…. Så jeg får gå for henne, men jeg ville satt henne i kamp mot Marianne. Det hadde blitt en jevn kamp hvor Marianne hadde gått seirende ut på grunn av ”egne regler” hun finner på underveis, HVIS jeg ikke hadde vært tilstede som streng dommer så klart. Da er jeg ikke sikker på hvem som hadde vunnet faktisk.

– får deg ofte i godt humør, og hvorfor?
Kimberley prater jeg mye med, og hun er fin sånn at hun lar meg være i dårlig humør og bearbeide for eksempel en skuffelse. Deretter får hun meg i godt humør. Ellers blir det mye latter på hver sine måter med resten av laget.

– gir flest «high fives» på trening og kamp, og hvorfor?
Marianne som kaptein er flink til å gi oss femmere!

– tror du gifter seg først?
Oi, den har jeg ikke tenkt på. Har hatt mest fokus på hvem som er nestemann ut gravid, hehe. Jeg aner faktisk ikke, men la oss si Heidi. Det hadde vært flott å se henne som brud om ikke altfor lenge (Fredrik) 😉 Ellers ser jeg jo frem til invitasjon i bryllupet til Veronica og Einar som vil skje en gang i fremtiden!

-kunne bodd i skogen og bare spist det hun klarte å fange i 1 år?
Det måtte blitt en som ikke er kresen på mat, samtidig må man være smart og kreativ i forhold til hva man kan fange. Jeg vet ikke om noen har erfaring med jakt osv, men jeg ser for meg Marianne lure bak et tre – eller finner sprøe løsninger på ting hun kan spise. Dessuten kunne hun sittet oppi et tre og fundert på rare spørsmål hun stiller, som for eksempel om du ser månen i Kina når du ser den her…

Østlendingen beskriver seg selv som en ambisiøs, løsningsorientert og engasjert jente. Hennes motto er ”Work hard in silence and let success make the noice”. Hun mener at det handler om å jobbe beinhardt for å nå målene sine, være fokusert og aldri gi opp drømmer. Man må være ydmyk, tålmodig og tenke langsiktig, og da vil man en dag oppnå de resultatene man ønsker.

Malene liker å være i farta på fritiden. Selv om håndballen tar mye tid, mener jenta med det store smilet at man rekker alt så lenge man er effektiv og strukturert. Hun er idrettsinteressert og følger med på det meste! Vi vil nok kalle henne en håndballnerd, hun har oversikt over alle resultater og vet til enhver tid tabellsituasjonen til de fleste lag. Er det en herrehåndballkamp i distriktet er muligheten stor for at hun er å finne blant publikum.

Andre aktiviteter hun gjerne driver med er jobb, sosiale begivenheter, alternative treningsøkter, golf, konserter, festligheter eller hytteturer. Selv om hun ikke akkurat er den neste Mozart, spiller hun gjerne piano hvis sjansen byr seg. Hestene på gården hjemme er hun glad i, hun setter seg gjerne på en hoppe eller hingst og rir… 🙂 Etter en lang og travel uke liker hun godt å slappe av i sofaen med en god film eller en bok, men tror nok hun savner en god armkrok å ligge i? 😉

Det kanskje mange ikke vet om Malene er at hun er oppvokst på en stor gård med masse dyr. Hun elsker dyr og har deltatt i konkurranser både med hest, hund og kalv. Sier litt om østlendinger som går med kalver i bånd, men som kjent er jo kalven menneskets beste venn…? Malene ville også bli venner med kaninene sine og prøvde å lære dem opp til kaninhopp-konkurranse uten særlig hell, og hun fant heller på et nytt prosjekt..

Helt til slutt må det nevnes at jenta er positiviteten selv. I situasjoner der andre kanskje henger litt med leppa blir smilet til Malene bare bredere. På kamp er hun flink til å motivere sine medspillere og komme med gode tilbakemeldinger. Jenta er like engasjert på benken som på banen og ble i vinter kåret til den mest engasjerte spilleren da vi hadde to bortekamper på Østlandet. Premien til Malene var å ta med seg hvem hun ville på en storslagen date med gratis middag og drikke på Clarion Hotell Stavanger. Til tross for at vi tror hun venter på sin prince charming, valgte hun noe overraskende for oss andre å ta med seg Kimberley. Så gutter, det er bare å gripe sjansen, med denne jenta blir ingenting kjedelig 🙂

Dilemma: 

Konstant dårlig ånde, eller konstant fett hår?
Æsj, jeg ville aldri hatt konstant dårlig ånde. Det er forferdelig! Må ha frisk pust altså. Fett hår får det heller bli, selv om det er litt kjipt hvis du skal se litt bra ut og style deg. Hvis jeg får lov hadde jeg nok gått mye med caps eller lue, ikke at det gjør håret mindre fettete eller ekkelt men.. Kanskje jeg hadde klipt håret guttekort slik jeg hadde i 1.klasse.

 

Hvis du var et dyr…hvilket ville du vært?
Hund – fordi det er menneskets beste venn. Jeg ville blitt dressert opp til å gjøre alt mulig morsomt, deltatt i agility-konkurranser, vært blinde-hund eller bare hentet cola-en i kjøleskapet for eieren min. Må være utrolig koselig å være en stor glede for andre, og hjelpe dem/være tilstede og skape positiv energi. Jeg ville vært en smart hund, spist masse mat og gått lange turer. Jeg måtte hatt en hale jeg kunne logre masse med 😀