Bli kjent med Ida Marie – Sola

Bli kjent med Ida Marie

Attenåringen er ei ambisiøs og glad jente som setter håndballen høyt. Etter en lang skadepreget periode gleder vi oss over at hun er tilbake i godt driv.

Navn: Ida Marie Seglem Aasen
Nr.: 13
Posisjon: Kantspiller, høyre
Fødselsdato: 10.03.95

Med tidligere spill i divisjonen under med Stavanger IF var det en drøm som gikk i oppfyllelse da Ida Marie signerte for Sola og sin første sesong i 1.divisjon. Dessverre har attenåringen vært preget av en skade i ankelen i godt over tre år som har kommet og gått, blitt bedre og verre. Til slutt fant de årsaken til skaden, og operasjonen ble vellykket.

Oppturer fører gjerne med seg noen nedturer, og dessverre får vår kjappe høyrekant tilbakefall. Likevel blir hun en erfaring rikere, og sier selv hun har blitt mye tøffere mentalt, noe som igjen er hennes største utfordring når hun nå entrer håndballbanen. Smertene hun har hatt har vart lenge og brent seg fast i minnet, derfor kan det være en utfordring å ikke trekke seg i taklinger og finter.

Selv med en skadepreget bakgrunn ser det ut til å løsne for Ida Marie, som lørdag fikk noen minutter i Njårdhallen. Gledelig er fremgangen og at hun nå lytter bedre til kroppen og ankelen. For mest av alt ønsker hun å spille håndball, og bidra for Sola med fart både i ankomst og kontrafase.

Hun ønsker å forbedre duellspillet både i angrep og forsvar, og sier hun får god erfaring av å møte Heidi som ofte er hennes motstander. Dessuten fokuserer hun på skuddvariasjon, med inspirasjon fra den spanske kantspilleren Victor Tomás og franskmannen Luc Abalo.

Denne jenta er gjennomtrent, men har likevel klart for seg at hun vil bli enda sterkere, spesielt fordi hun er liten av vekst og i kamp møter sterkere og kraftigere kantspillere.

Før kamp må hun høre på rockemusikk som «I love Rock’n’Roll» med Joan Jett. Hun trener best med CDer fulle av god gammel rock, og favoritten fortiden er «Pour Some Sugar On Me» med Def Leppard.

Rundt laget ønsker hun å være en blid og oppmuntrende lagspiller for å bidra til god stemning. Du ser gjerne Ida Marie snakkende rundt med alle på laget. Enten i dype samtaler om studier, styrkeøvelser og guttesnakk, eller imponerende sitering fra tegnefilmer og andre morsomme hendelser fra eksempelvis jobb eller skole (på inn – og utpust).

Hvem på laget….

– tror du lager flest kloremerker?
Sherin. Jeg har ikke møtt henne selv i så mange en-mot-en situasjoner, men har hørt rykter om at hun lager syke merker. Hun er råtøff og tar gjerne godt tak når hun først er i duellen.

– er ofte treningspartneren din når det er egentrening på programmet?
Malene blir vel det. Hun er utrolig flink til å gire meg opp når vi trener styrke, og har også mye god kunnskap. Vi diskuterer ofte underveis for best mulig trening. Jeg får ofte høre det hvis jeg ikke går langt nok ned i knebøy (noe som egentlig aaaaldri skjer 😉 )

– ville du ikke spurt om veien, hvis du ikke visste hvor du skulle?
Sisse Marie. Har ingen god forklaring, for har ikke fått vært med på så mange turer når vi skal finne veien til ukjent restaturant eller lignende, men ser ikke for meg henne i front. Sisse er dansk og ikke vant til at alle disse fjellene står i veien vet du … 😉

– ville du blitt invitert av på kino og konsert?
Heidi på kino, og da hadde vi sett Istid som vi begge er veldig fan av. Da måtte vi hatt kinosalen for oss selv, for vi kan alt de sier og hadde nok ledd så høyt at vi hadde irritert publikum.
Mona på konsert. Ser for meg at hun kan ta meg med på noe Ålgård-harry-rock-bonde-musikk, lage moshpit i midten og klikke helt. Det hadde vært morsomt å se! 😀

– har høyest musikk på høretelefonene i bussen?
Sherin. Hører den ganske godt, men hun girer seg jo opp på høy musikk.

– ville du sikret deg til å spille på ditt fotball-lag?
Heidi. Hun har frekke finter til tider og er smart. Skårer mye og er ikke redd for å fyre av et hardt skudd (når som helst).

– får deg ofte i godt humør?
Malene og Sherin. Malene har alltid noe smart å si, og er ei jente jeg er mye med. Hun er alltid i godt humør, og kan mobbe meg litt for ting jeg sier eller har gjort, da ler vi alltid og morer oss! Sherin fordi hun alltid er smilende og gir meg en klem. En kjekk start på treningen 🙂

Denne jenta er eventyrlysten, ambisiøs og glad. Hun ønsker å fullføre sitt tredje år på St. Svithun videregående med gode karakterer for å komme inn på medisinstudiet. Hun drømmer om opplevelser i Norge og utlandet.

På fritiden liker hun å se serier, reise, spille piano og trene. Hun har spilt piano i seks år, og bruker gjerne tid med tangentene for å få litt alenetid. I tillegg er faren hennes stor fan av pianospillingen, og Ida Marie synes det er kjekt når andre setter pris på det hun gjør.

Hennes forbilder er foreldrene på grunn av deres gode støtte, tilstedeværelse og engasjement som har hjulpet Ida Marie enormt, spesielt de siste årene.

Ida Marie er en av de yngste i gjengen, dermed sjokkerer det ikke at mottoet hennes er YOLO (You only live once), et uttrykk som har vært populær for ungdom den siste tiden. Før hun setter seg selv i en flau situasjon roper hun dette. Hun mener det ikke gjør noe å «drite seg ut» eller å si noe dumt, sett i etterkant. Dette gjennomfører Ida Marie – til tider – med glans, og det setter medmennesker rundt henne pris på (spesielt undertegnede). God latter er ikke å forakte!

Når det kommer til trening tar hun gjerne en økt i stram tights i Storhallen der baktanken gjerne er å støte på noen veltrente gutter. I den sammenheng passer det fint å nevne at hun er singel, om du skulle være interessert 😉

Stedssans er noe hun smått har skrytt på seg, uten å overbevise noe særlig. Ofte sier hun at hun vet godt hvor en hall ligger, men til slutt må GPSen tas i bruk.

 

Dilemma:

– Ville du vært en fugl som flyr hele nyttårsaften, eller en elg ved oppstarten av jaktsesongen?
Uten tvil en fugl. Elgene er så store og treige! Jeg vil heller fly. Himmelen er mye større en skogen, så jeg har større plass å bevege meg på. Fuglene må ikke være i luften hele tiden vel, og da kunne jeg vært nede på bakken akkurat når rakettene blir avfyrt. Men det hadde vært sykt kult å se rakettene i lufta også vil jeg tro.

– Hvis du var et dyr, hvilket ville du vært?
En fugl! Jeg har så lyst til å fly. Det må være en frihet å bare kunne fly hvor som helst. Eneste fuglen jeg ikke vil være er måke – de er ekle.