Bare nesten til slutt – Sola

Bare nesten til slutt

En nesten utsolgt Boligpartner Arena, to lag som begge var klare for å gi alt for å nå finalerunden i sluttspillet. Vinn eller forsvinn. Det var rammene før semifinale #3 fredag kveld.

Før kamp sa begge lags trenere til TV2 at forsvars jobbingen kom til å bli viktig. Og i starten av kampen fikk vi se nettopp det, to lag som sto godt bakover og med lite scoringer fremover. Når det var godt syv minutter sto det kun 2-1 på resultattavla.

De neste minuttene var det Storhamar som tok over initiativet, samtidig som Sola sleit med å spille seg til skikkelig gode sjanser. Etter ti minutter måtte gjestene spille for første gang i undertall, og Storhamar klarte å igjen øke til en tre måls ledelse like før første omgang var halvspilt.

De neste minuttene var målløse for Sola, men med åtte minutter igjen før pause endte Maja Magnussen måltørken og det sto 11-7. Gjestene klarte ikke å ta inn på, og det sto 13-8 til pause.

I andre omgang var det hjemmelaget som startet best. En god Storhamar keeper stoppet mange av skuddene for Sola, og gjestene fant ikke helt lukene i eget angrep. Utover i omgangen var Storhamar oppe i en syv måls ledelse, men igjen viste gjestene seg fast og reduserte til 17-13 ti minutter ut i andre omgang.

Når Camilla Herrem kontret inn 18-15 like etter, var det Storhamar som måtte ta time out. Man kunne se et litt mer stressa Storhamar, både på banen og benken. Publikum i hallen og foran TV-skjermen ante ny thrilleravslutning når Kristina Novak sendte en suser i krysset, og forspranget var krympet til kun to mål.

I påfølgende angrep var det på ny #22 som satt ballen i mål, og kampen levde til det fulle. Med kun fem minutter igjen utliknet Live Rushfeldt Deila til 22-22 og finaledrømmen kunne sees i det fjerne. Med tre minutter igjen sendte Kristina oss i ledelsen for første gang i kampen.

Lagene fulgte hverandre tett, og 30 sekunder før slutt var Storhamar foran med kun ett mål. Time out kortet ble lagt i sekretariatet av Steffen, med klar beskjed om planen for siste angrep og mulighet for ekstra omganger. Dessverre gikk tiden for fort, og det ble ingen scoring fra direkte frikastet – og dermed var det Storhamar som kunne juble for finaleplass i sluttspillet med minst mulig margin på stillingen 25-24.

Det betyr at sesongen 22/23 er over for Solas del. Et så marginalt tap i semifinale runden har man lov å være skuffet over, men når man får litt tid til å fordøye så kan man se tilbake på den beste Sola-sesongen i historien. Vi har ett lag som tar flere nye steg år for år, og til neste sesong venter nye spennende muligheter i Norge og Europa. Vi skal være klare og gleder oss til å dele det med alle som er glade i Sola!