Mandag 15. mars var det flere av våre J2005 spillere som var litt ekstra spente før ukens første treningsøkt. Grunnen til den ekstra spenningen var at på denne treningen skulle U-jentenes landslagstrener (LK04) Kristine Lunde-Borgersen komme – for å observere økta.

Mange av jentene satser seriøst på håndball, og har denne sesongen vist til flere gode resultater i de kampene som de har fått spilt. Da er det en ekstra motivasjon når man får landslagstreneren på besøk.

LK 04 skulle i utgangspunktet hatt samling nå fra 15. – 21. mars, men grunnet korona situasjonen er alle samlinger for yngres landslag avlyst. Borgersen benytter seg derfor av muligheten til å reise rundt til aktuelle klubber for å overvære en trening – og slik få et best mulig overblikk over mulige spillere til U-EM i august.

5. – 15. august skal det spilles U-EM i Podgorica, Montenegro hvor Norge er kommet i gruppe med Ungarn, Slovakia og Portugal.

Som alt annet i denne tiden er det fortsatt usikkert når LK04 får gjennomført neste samling, men de håper på å få gjennomført minimum to i månedene mai – juli før mesterskapet. Kristine Lunde-Borgersen skulle selvsagt helst få gjennomført samlinger allerede nå, men setter stor pris på at hun får muligheten til å komme ut å se på aktuelle spillere i klubbene.

Vi benytter nå sjansen til å besøke et utvalg av de klubbene som befinner seg i kjøreavstand. Jeg fikk med meg Sola J05 når de spilte på Sørlandet tidligere i sesongen, og det blir gøy å få se de nå gjennom en hel treningsøkt her i Åsenhallen.

Linda Næsheim Dahl, trener for jentene sa følgende etter mandagens økt:

Det er veldig stas at Kristine tar turen for å se vårt lag, og at det er jenter født i 2005 – som kan være aktuelle for LK04. Ikke minst gir det et motivasjonsboost for jentene i en sesong der de ikke har fått spille kamper på en stund.