16 år gamle Sara Svarstad fra Sandnes har signert lærlingkontrakt over fire år med Sola HK.

Ungjenta, som tidligere har spilt for Austrått IL, er likevel ikke helt ny på Sola. I romjulen fikk hun hospitere på elitelaget, og trente med dem etter det.

– Jeg fikk tilbud om å begynne på Sola med en gang etter hospiteringen, men da var jeg så godt i gang med Bringserien i Austrått at jeg valgte å fullføre den. Så jeg spilte kamper for Austrått, og trente med Sola, forteller Svarstad.

Midtbacken syns det har vært spennende å få spille med litt mer rutinerte spillere.

– Det har vært både kjekt og utrolig lærerikt. Jeg har fått sett nivået og gamet, og fått være en del av laget, sier hun.

– Et stort talent

Sola skrev tidligere om hospiteringsprogrammet. Da hadde trener Knut Ove Joa følgende å si om 16-åringen:

– Sara er et stort talent. Hun viser helt riktige holdninger, hun er ydmyk, og hun viser hele tiden at hun vil lære. Det er gode egenskaper å ha som håndballspiller.

– Føler meg som en svekling

Å gå fra å spille med jevnaldrende jenter til spillere som har lang erfaring har vist seg å bli utfordrende. Men Svarstad er klar for å gå inn med alt hun har.

– På styrketreningene føler meg som svekling. I spill går det greit, men de er mye tøffere og sterkere. Men jeg skal klare å komme meg opp på nivået, sier hun med selvsikkerhet i stemmen.

Og hun har store forventninger både til seg selv og til laget:

– Jeg håper jeg kan få spilletid, og det er stort om jeg klarer å score mer enn jeg har gjort. Så håper og tror jeg at laget gjør det best mulig og rykker opp til eliteserien igjen.

– Det er veldig stort for meg å få spille for Sola, og jeg gleder meg enorm, avslutter Svarstad.